« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До 2 месеца пускат в експлоатация зала „Арена Бургас“

Според архитект Шишков, след проведена съвместна среща с изпълнителя на обекта и ръководството на спортното министерство, е поет ангажимент основната част от залата да бъде довършена и пусната в експлоатация до 2 месеца. „Има поет ангажимент от изпълнителя до 2 месеца да завърши основната част. На следващ етап ще бъдат довършени фитнес, СПА и ресторант. Това няма да попречи за ползване на обекта. Предстои преработка на проекта за противопожарна безопасност и строителят е поел ангажимент за завършването до два месеца. Директорът на ДНСК, заедно с надзора ще помагат с финализирането на документите, защото колкото по-рано пуснем залата в експлоатация, толкова по-добре. Като държава се ангажираме да помагаме, защото залата е важна. Бургас и регионът ще имат едно уникално съоръжение.“, заяви министър Шишков. „Една от приоритетните цели на министър Лечева е да се намери решение за довършването на зала „Арена Бургас“ и по този въпрос се работи от първия ден. Костваше около два месеца и половина работа на експертни групи и в крайна сметка се постигна споразумение между инвеститора на залата и Министерството на младежта и спорта. Технически причини са забавили проекта.“, заяви зам. - министърът на спорта Петър Георгиев. „Основната част от строежа е завършена. Стигнали сме до разбирателство със строителя да завърши работата до 2 месеца. С надзора имаме добра комуникация. Той подготвя документите и ще окаже съдействие за въвеждане в експлоатация в законовите норми и в срок.“, добави арх. Деляна Панайотова. „Само мога да приветствам и да благодаря на министър Шишков, на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, на областния управител Мария Нейкова, както и на ДНСК, че се намери държавническа и политическа воля в залата да се завърши. Защото това безвремие от почти година и половина по отношение на „Арена“, в което нищо не се правеше, беше загубено време за Бургас, за националния спорт. Още в миналогодишния общински бюджет бяхме предвидили средства да финансираме европейски и световни събития в тази зала. Изтървахме като град домакин. От това загуби дребният и среден бизнес на Бургас. Но сега с тази подкрепа аз съм оптимист, че залата ще заработи и ще бъде домакин на големи събития. Това искаме. Залата е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания на Световната федерация по лека атлетика. С международното летище и 260 хотела около Бургас, ние сме изключително подходящи за големи международни събития!“, каза кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 59
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 65
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 108
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 103
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.