Как протича до момента бургаската инициатива Digital November

Първото от тях се състоя в новото споделено пространство за работа в Трия сити център, където експерти от Югоизточния дигитален иновационен хъб представиха пред бургаския бизнес Европейската предприемаческа мрежа и възможностите за кандидатстване по отворената мярка за Решения в областта на ИКТ и киберсигурност в МСП по Националния план за възстановяване и устойчивост. Темата се доразви и на организираната неформална среща от DSea Networking на 03.11.2022 г. От 4 до 6 ноември се проведе традиционният Хакатон Бургас, организиран от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, тази година по много актуална тема – Киберсигурност в образованието. Отбори от ученици и студенти създадоха концепции и разработиха пилотни версии на приложения. В поредното издание на хакатона се включиха 40 участници, разделени в 11 отбора. Отбор „Inkblot Studio“, съставен от ученици от три професионални гимназии, спечели първото място с безплатно приложение, което защитава профилите на учениците и със сигнал за смяна на парола. На 5 ноември се проведоха събитията Ден на настолните игри, като част от програмата Sofia Game Night, организирано от Board Game Club Aurora – Burgas, и Гейм дизайн – работилница за деца, организирано от Robokids. Бургаските компании се включиха активно и в организираните онлайн събития Big Data Case Study Night, ITEA &COFFEE: ROBOTIC PROCES AUTOMATION и Cloud Talks. Програмата на Digital November е отворена и всеки, който желае да се включи или да организира събитие, може да изпрати линк, кратка информация или идея на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Дигитален Ноември е инициатива на Община Бургас и DIGIHUB, която има за цел да провокира местната екосистема да работи заедно, да обсъжда и търси решения, да организира събития и да бъде по-активна в процеса на кандидатстване за финансиране по еврофондове и програми. Програмата е достъпна на следния линк: https://linktr.ee/digital.november. Събитията са отворени за посетители, но някои от тях изискват предварителна регистрация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 195
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 182
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 188
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 473
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 444
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.