« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Провокирайте сетивата си с „Концерт на тъмно” на 15 ноември

Датата е 15 ноември, от 18.00 часа, Културен център „Морско казино”, входът е свободен. Участници и зрители ще бъдат поставени в положението на незрящи, с потъмняваща маска за очи. В такава среда ролите се разменят и повечето участници „загубват” едно от основните си сетива – зрението, и стават по-чувствителни към друго сетиво - слухът, което е основно за възприемането на музикално-поетичното изкуство. По този начин ще се провокират и сетивата, нагласите, предразсъдъците ни спрямо хората със зрителни увреждания. В концертната програма ще бъдат включени вокални, инструментални и поетични изпълнения на младежи от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Специални гости ще бъдат представители от Регионална организация на Съюза на слепите в Бургас. Проектът „Концерт на тъмно“ е провокиран от участието на учениците в Международен обмен по програмата „Еразъм +“ в гр. Краков, Полша. Концертът представлява контрапункт на съвременната зрелищна визуалност на музикалното изкуство, с акцент върху емоционалното възприятие на музика, подчинено само на едно от нашите сетива.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 253
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 202
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 424
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 421
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 414
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.