Бургаската детска градина „Радост“ бе отличена с Европейската награда за иновативно обучение – EITA` 2022

На европейско ниво са отличени 98 проекта от 29 страни. От България проектите са в четири категории – „Образование и грижа в ранна детска възраст“, „Начално образование“, „Средно образование“ и „Професионално образование и обучение“. На 20 октомври образователните институции от България получиха в Пловдив тазгодишната Европейска награда за иновативно обучение. Събитието се организира от Центъра за развитие на човешките ресурси, а гости на форума, на който наградените представиха добрите си практики, бяха заместник-областният управител на Пловдив Даниела Николова и началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова. На 25 октомври в Брюксел ДГ „Радост“ с филиал в кв. Крайморие – Бургас, ОУ „Христо Смирненски” – Хасково, ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” – Видин бяха отличени на официална церемония в присъствието на българския еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Отличеният проект „Креативни учители – креативни деца“ реализира иновативни педагогически практики, нови креативни методи и подходи на работа за предоставяне на качествено обучение по изкуства и стимулирането на творческия заряд, креативността, любознателността и сензитивността на децата. Тази награда е признание за упорития труд на екипа на ДГ „Радост“ при разработването и реализацията на проекти, насочени към съхраняване на детската индивидуалност чрез изменяне на позицията на педагога: от стремеж да въздейства по нормативни предписания към развиване и съхраняване на детската уникалност. Наградата е и катализатор за бъдещи нови разработки, иновации и проекти, които да бъдат импулс към творчество, устойчивост, обединение, критично мислене като градивни елементи на бъдещето на образованието.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 272
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 250
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 258
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 299
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 270
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.