« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаски проект е сред 15-те финалисти, избрани от над 300 проекта в конкурса Regiostars на Европейската Комисия

Тази година наградите Regiostars отбелязват своята 15-та годишнина по специален начин - като подберат и покажат добрия опит и постиженията сред проектите, реализирани чрез политиката на сближаване в Европа. За целта бяха заснети кратки филми, отбелязващи напредъка и резултатите на 15-те отличени през годините европейски проекти. Те са качени за гласуване на официалната страница на конкурса Regiostars - https://regiostarsawards.eu/ Гласуването вече е активирано и всеки българин /това е единственият одобрен български проект в европейския конкурс/ може да подкрепи бургаския проект, като гласува за него в онлайн платформата чрез бутона „Гласувам за любимите си проекти“. Проектът „Центрове от семеен тип Бургас“ бе финалист на Regiostars и през 2015 г., а в европейската платформа за него пише: „Децата и младежите с увреждания, живеещи в Бургас, България, получават шанса да живеят по-добре благодарение на този проект, който изгради пет модерни жилищни центъра. Освен че са добри места за живеене, тези нови сгради предлагат набор от социални услуги и услуги за грижи в подкрепа на развитието и интеграцията на 70 младежи, които имат различни нужди“. Във филма за бургаския проект се казва, че е част от деинституционализацията в България, а Бургас е сред първите градове в страната, който закрива стария тип домове за деца и ги заменя с такива, които предоставят семейни условия. „Центровете се намират в жилищните комплекси на града, което помага за интегрирането на децата в обществото. Когато заживяха сред нас, това доведе до промяна в отношението на хората и повече съпричастност към тях, което се отрази много добре на поведението, психиката и ежедневните навици на децата“, разказва във филма кметът на Бургас Димитър Николов. Предимството им е, че за малък брой деца се грижат голям брой специалисти, които работят с всяко дете индивидуално за неговото физическо и психическо развитие, а самите младежи, настанени в тях споделят, че са се научили на повече търпение, да се грижат за себе си, както и един за друг. От създаването им досега в бургаските центрове са преминали над 300 деца и младежи с увреждания. Гласуването за проектите е отворено до 15 ноември. Комисарят по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра ще награди фаворитите от онлайн гласуването на церемонията Regiostars, организирана на 17 ноември в Евора, Португалия.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 303
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 205
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 211
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 517
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 392
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.