Най-силните бургаски мъже помогнаха за събирането на 2000 лв. в подкрепа на децата от с. Маринка

Близо 2000 лв. събра благотворителното състезание по силов многобой „Powerman Amateur Bulgaria“. Те ще подпомогнат дейността на детска градина „Пролетна дъга“ в бургаското село Маринка. Зрелищното шоу се проведе заедно с базар на ръчно изработени сувенири и кулинарни изкушения, дело на работещите в детското заведение, начело с директора Гергана Вълкова. Присъстващите имаха възможност да опитат домашни сладкиши и лимонада. Събраните средства ще отидат за нов конвектомат за кухнята на детската градина, обяви директорката Вълкова. Такова състезание се проведе за пръв път в Маринка. В него взеха участие 7 силоваци. Сред тях бе и местният жител Стоян Василев, който достойно представи родното село. Той остана на трето място в надпреварата. Първото бе заето от Тони Кънчев от гр. Българово, а на второ се класира 15-годишният Анастас Стойков от кв. „Банево“, който спечели и симпатиите на останалите участници. В силовата надпревара се включи също така брат му Станислав Стойков. Победителят бе награден от кмета на село Маринка Любомир Узунов, а децата от „Пролетна дъга“ поздравиха участниците и зрителите на силовия многобой със свои изпълнения. Организаторите на благотворителната инициатива бяха изненадани от малчуганите с направен от тях благодарствен плакет. Силните мъже премериха сили в следните дисциплини: - Дърпане на бус 3.5 т. за най-добро време; - Кобилица 200 кг. за време; - Кръст във всяка ръка със 7.5 кг. за издръжливост; - Силова щафета; - Гума 300 кг., 8 повторения за време; - Фермерска разходка със 100 кг. за 15 м. и чувал 60 кг. + вдигане на камък 75 кг.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 355
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 366
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 376
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 345
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.