Най-силните бургаски мъже помогнаха за събирането на 2000 лв. в подкрепа на децата от с. Маринка

Близо 2000 лв. събра благотворителното състезание по силов многобой „Powerman Amateur Bulgaria“. Те ще подпомогнат дейността на детска градина „Пролетна дъга“ в бургаското село Маринка. Зрелищното шоу се проведе заедно с базар на ръчно изработени сувенири и кулинарни изкушения, дело на работещите в детското заведение, начело с директора Гергана Вълкова. Присъстващите имаха възможност да опитат домашни сладкиши и лимонада. Събраните средства ще отидат за нов конвектомат за кухнята на детската градина, обяви директорката Вълкова. Такова състезание се проведе за пръв път в Маринка. В него взеха участие 7 силоваци. Сред тях бе и местният жител Стоян Василев, който достойно представи родното село. Той остана на трето място в надпреварата. Първото бе заето от Тони Кънчев от гр. Българово, а на второ се класира 15-годишният Анастас Стойков от кв. „Банево“, който спечели и симпатиите на останалите участници. В силовата надпревара се включи също така брат му Станислав Стойков. Победителят бе награден от кмета на село Маринка Любомир Узунов, а децата от „Пролетна дъга“ поздравиха участниците и зрителите на силовия многобой със свои изпълнения. Организаторите на благотворителната инициатива бяха изненадани от малчуганите с направен от тях благодарствен плакет. Силните мъже премериха сили в следните дисциплини: - Дърпане на бус 3.5 т. за най-добро време; - Кобилица 200 кг. за време; - Кръст във всяка ръка със 7.5 кг. за издръжливост; - Силова щафета; - Гума 300 кг., 8 повторения за време; - Фермерска разходка със 100 кг. за 15 м. и чувал 60 кг. + вдигане на камък 75 кг.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 58
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 68
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 76
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 127
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 105
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.