« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Собственици на стари къщи в Бургас стартираха ремонти

Дългогодишната сага с Хатевата къща е на път да бъде разрешена. Очаквам собствениците да внесат в Община Бургас одобрен от Министерството на културата проект и да започне възстановяването на тази знакова бургаска сграда. Още няколко собственици на стари къщи също са предприели действия по подобряване на фасадите, както и за тяхното обезопасяване, за което им благодаря! Напомням на всички останали, които не са изпълнили предписанията ни за ремонт на сградите си за своя сметка, че Община Бургас стартира процедура за тяхното възстановяване в централна градска част. Вложените общински средства ще бъдат изискуеми по съдебен път! Ето и резултатите от предприетите ни действия дотук: Община Бургас стартира процедура за жилищно-търговска сграда на пл. "Гаров" №18. На собствениците са дадени указания за укрепване и предприемане на мерки по обезопасяване на строежа с цел предотвратяване на инциденти. За жилищно-търговска сграда на ул. "Иларион Макариополски"№2 / ул. "Граф Игнатиев"№7 са започнати строително-монтажни дейности по изпълнение на дадени предписания и указания. За жилищна сграда на ул. "Богориди" № 54 са дадени указания за укрепване на недвижимата културна ценност, в т.ч. за предприемане на мерки по обезопасяване на строежа. В Община Бургас постъпи информация и кореспонденция от собствениците на три строежа- ул. Славянска №45; "Гаров площад" и ул. „Богориди“. За единия е изявена готовност за предприемане на действия по дадените указания и предписания. Към настоящия момент са налице 6 бр. строежи с изготвена строителна документация. Това са строежите с административни адреси: „Богориди“ 8, „Богориди“ 10, „Богориди“ 53, „Александровска“ 11, „Александровска“ 15-19 и „Александровска 79“. Даден е срок за доброволно изпълнение до 15.11.2022 г. на следните сгради: - „Александровска“ 11 - „Александровска“ 19 - „Александровска“ 79 След изтичане на указания срок за строежа на „Александровска“ 11, трябва да се предприемат принудителни действия. За останалите два строежа следва да се продължат и довършат производствата по реда на ЗКН. От общо 223 сгради културни ценности в Бургас, 140 са в добро техническо състояние. Те са реставрирани и имат добър общ вид. След наши проверки и огледи на място, каквито Община Бургас осъществява регулярно, са констатирани 7 сгради в опасно състояние, с компрометирани фасади и конструкции. 40 сгради са с обрушени мазилки и повредени покривни конструкции. 36 сгради са в задоволително състояние, като имат само частични наранявания по фасадите. Работата по тях трябва да продължи, а собствениците им могат да разчитат на пълно административно съдействие от наша страна!“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 308
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 207
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 213
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 519
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 395
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.