« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отвори врати новият модерен корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Сградата е на два етажа с физкултурен салон, две мултифункционални зали, асансьор и топла връзка към училището „Благодарение на обединените усилия на Община, училищно ръководство и родители, този терен бе запазен за нуждите на учебното заведение и качеството на образователния процес в него. Сградата е построена изцяло от общинска фирма, спазвайки сроковете, което показва, че може да сме конкурентни на частното строителство. Новият корпус дава възможност на учениците от начален етап да преминат на едносменен режим на обучение и да имат нормални условия за спорт и физическо възпитание“, сподели кметът Димитър Николов. „Това за училище „Св. св. Кирил и Методий“ е една сбъдната дългогодишна мечта. Така успяхме не само да съхраним, а и да умножим наследеното от поколения учители, полагали тук десетилетия наред своя труд. Извървяхме този път изключително с подкрепата на Община Бургас. Това е доказателство, че българското образование е кауза и символ на обединение“, заяви Снежина Няголова - директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“. На откриването присъстваха още областният управител проф. Мария Нейкова, началникът на РУО Бургас Петя Петрова, заместник-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева, учители, ученици и родители. Новият корпус е украсен с интересни орнаменти с декоративно фолио, акцентиращи върху българската азбука и функционалното предназначение на сградата. Той е на два етажа и разполага с физкултурен салон, съблекални и санитарни възли, съобразени за хора в неравностойно положение. Асансьор и стълбище водят към втория етаж, където има фоайе с възможност за изложбено пространство и учебни занятия по рисуване и две мултифункционални зали, оборудвани с модерни интерактивни панели. Просторна тераса с градина дава възможност за класна дейност на открито. Силуетът на новия корпус, в който ще тренират и учат над 1150 ученици, е модерен, като същевременно с това кореспондира със стила Баухаус, в който е сградата на най-старото бургаско училище „Св. св. Кирил и Методий“, построено преди 90 години на едноименния градски площад. Община Бургас ежегодно създава условия за по-пълен обхват на учениците чрез разширяване на училищния сграден фонд и предоставянето на съвременни условия за физическа подготовка и спорт. През последните няколко години бяха построени и напълно реновирани корпуси с физкултурни салони в ОУ „Васил Левски“ в кв. „Горно Езерово“, Търговската гимназия, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, Професионалната гимназия по транспорт и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Предстои да отвори врати обновения салон на ОУ „Антон Страшимиров“ и новия физкултурен салон на Професионалната гимназия по мехоноелектротехника и електроника. Цялостен ремонт предстои да бъде извършен на физкултурния салон на ОУ „Братя Миладинови“, както и проекти за нови корпуси за ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и за ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ПГРЕ „Георги Стойков Раковски“, които делят една сграда.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 294
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 201
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 204
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 510
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 387
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.