« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаски деца се запознаха с правилата по пътна безопасност

През дните на безопасността на пътя за децата - от 14 до 19 септември, бургаските деца и ученици се запознаха отблизо по интересен и забавен начин с правилата за движение. Инициативата е под патронажа на Иван Демерджиев- министър на правосъдието, организирана от Областна дирекция на МВР и Община Бургас.Мотото на кампанията на ROADPOL е „Остани жив! Пази живота!“. Стартът на инициативата беше даден на открита сцена „Охлюва“. В нея взеха участие учениците от школите към ЦПЛР-Бургас, които рисуваха на стативи по темата за безопасността на движението. Техните впечатления са от изнесена беседа по пътна безопасност от полицаи към Моторизирано звено ”Сигма”. Те запознаха децата с отличителните белези в униформата и действията на пътния полицай и заедно пресичаха пешеходни пътеки. Симпатичният инспектор Хитами /аниматор с маска на хипопотам/ също се включи активно в беседите и игрите. В кампанията се включиха също и деца от детските градини: ДГ "Вълшебство", ДГ "Иглика", ДГ "Моряче", ДГ "Ханс Кристиян Андерсен" и ДГ „Делфин“. При децата бяха : Цветелина Рандева- говорител на ОД на МВР и старши инспектор Николова от Пътна полиция. Те бяха придружени от полицаи от моторизираното звено „Сигма“, а инспектор Хитами помагаше малчуганите чрез забавните спортни игри да придобият нови познания.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 169
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 188
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 157
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 191
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 165
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.