« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Валентин Велчев изпя "изгубена" песен на Тончо Русев

Доскоро смятаната за загубена песен на Тончо Русев и Недялко Йорданов е най-новото попълнение в репертоара на младия певец Валентин Велчев. Тя носи двойното заглавие „Молитва / Вяра, надежда, любов“ и съвсем логично премиерата й бе навръх празника на Св. Мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София на 17 септември 2022 г. Мелодията е една от последните композиции на автора на някои от най-големите български хитове като „Незабрава“, „За теб, Българийо“, „Телефонна любов“, „Топъл дъжд“, „Ти сън ли си“, „Огън от любов“ и много други. Той е изпратил за текст единствения си демо запис на своя стар приятел Недялко Йорданов, с когото са съавтори на „Остаряваме бавно“ и други емблематични шлагери. След като е написал стиховете, поетът е загубил файла с музиката, но за щастие на меломаните, през пролетта я открил съвсем случайно и днес тя е реализирана от носителя на наградата „Певец на годината 2021“ за дебют. Ето как я представи и самия Валентин Велчев на страницата си във фейсбук: „С #ВяраНадеждаЛюбов ви представям най-новата си песен #Молитва. Тя е написана от две от най-ярките имена в родната култура - патриархът на българската музика, композиторът Тончо Русев и големият поет Недялко Йорданов. Историята на песента е повече от интересна. Ето я разказана от самия Недялко Йорданов: "Малко преди да почине моят приятел Тончо Русев ми изтананика по телефона една мелодия и ме помоли да му напиша текст по нея... По принцип не правя това, но не можех да му откажа... Имахме десетина общи песни, бяхме стари приятели, освен това – бургазлии... Написах текста и му го пратих... След няколко дена той ми се обади, ако може да му пратя музиката, защото няма друг запис... А аз го помолих да ми прати текста, защото не го помня целия, а съм изтрил файла... На другия ден почина". Благодаря за възможността да изпея "Молитва / Вяра, надежда, любов" на Недялко Йорданов и на дъщерята на Тончо Русев - Албена Русева. Благодаря и на невероятния Пламен Велинов за прекрасния аранжимент! Честит празник! Нека не гасне свещения благослов - Вяра, надежда, любов!“. Аудиото на „Молитва / Вяра, надежда, любов“ вече е налично във всички стрийминг платформи, а съвсем скоро се очаква и видеоклипът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 178
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 218
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 230
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 234
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 209
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение