« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас ще участва в европейски проект за намаляване на последствията от климатичните промени

Община Бургас ще привлече близо 600 хиляди евро безвъзмездна финансова помощ за реализирането на проект, свързан с подобряване на градоустройственото планиране и климатичните промени. Проектът е на тема „Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската среда в европейските крайбрежни градове“ „Revaluing Urban Quality Climate Nеutrality in European Waterfront Cities“ (Re-value) и се финансира по покана "Градоустройство и проектиране за справедливи, устойчиви и неутрални по отношение на климата градове до 2030 г." (HORIZON-MISS-2021-CIT-02-01) „Хоризонт Европа“. В рамките на проекта Re-Value девет европейски крайбрежни града, сред които и Бургас, ще демонстрират как климатичната неутралност и качеството на градската среда могат да бъдат приведени в съответствие чрез преоценяване на връзката им с крайбрежието и смекчаване потенциални неблагоприятни въздействия. В четирите водещи града - Алесунд, Брюж, Бургас и Римини, ще бъде приложен пилотен модел за интегрирано градоустройствено планиране за постигане на климатична неутралност и значително намаляване на парниковите газови емисии до 2030 г. В рамките на проекта Община Бургас ще разработи интелигентна информационна система за моделиране и оценка на климатичното въздействие на мерките, заложени при градското проектиране с възможност за визуализиране на сценарии. За територията на крайбрежната градска зона на община Бургас ще бъде изготвен пилотен проект, който чрез иновативни и природосъобразни решения да постигне климатична неутралност на градската среда. Предвидено е да се разработи каталог с добри практики и предложения за прилагане на природосъобразни, иновативни и зелени решения в градска среда, за да се намали уязвимостта от съществуващи и бъдещи заплахи, породени от климатичните промени. При реализирането на дейностите ще бъде разгледан и актуализиран Планът за интегрирано развитие на Община Бургас за периода 2021-2027. Проектът ще се реализира от консорциум, в който участват 26 партньора. Той е ръководен от Норвежкия университет за наука и технологии в град Алесунд, Норвегия. Партньорските организации са специализирани в прилагането на зелени решения и изпълнение на дейности, за адаптиране на градската среда и смекчаване на последиците от климатичните промени от държавите Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Румъния, Чехия, Хърватска, Италия, България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето на 29 септември

  • 28 Сеп 2022
  • 115
Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември, с открита спортна тренировка на входа на Морска градина от 18.30 до 20.30 часа. Пак ще бъде позиционирана информационна шатра, на която ще бъдат раздавани на всички желаещи карти за спорт и информационни материали за превенция на сърдечно-съдовите заболявания.

Пето издание на есенния арт базар по улица „Алеко Константинов”

  • 28 Сеп 2022
  • 113
След лятната пауза Арт базар в Бургас отново събира креативни творци, а красивата уличка „Алеко Константинов” ще предложи разнообразие от изкуства за всеки вкус– картини, книги , дизайнерско спално бельо, сувенири от вестници, бижута и други.

“БУРГАС вдъхновява с усмивки" улови над 3000 радостни момента

  • 27 Сеп 2022
  • 257
Пилотното издание на кампанията “БУРГАС вдъхновява с усмивки добави позитивна енергия и съдържание към бранда „БУРГАС – вълнуващ и артистичен“.

На 1 октомври Бургас отбелязва Европейските дни на птиците

  • 27 Сеп 2022
  • 222
На 1 октомври Бургас отбелязва Европейските дни на птиците. На 1 и 2 октомври Бърдлайф Интернешънъл и партньорите ѝ в Европа и Централна Азия празнуват удивителния свят на миграцията. През този период от годината милиони мигриращи птици напускат Европа, за да се отправят към местата си за зимуване на юг.

За 11-ти пореден път - Национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“

  • 26 Сеп 2022
  • 301
Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.