Връчиха престижното отличие „Емил Чакъров” на именития баритон Кирил Манолов

Оперната гала "Кирил Манолов и приятели" бе блестящ последен акорд на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров" 2022. Минути преди да започне спектакълът, именитият баритон Кирил Манолов получи отличието на името на маестро Емил Чакъров. Наградата, която се присъжда за особени заслуги в сферата на музикалното изкуство, бе връчена от Диана Саватева - заместник‐кмет „Култура, туризъм и спорт” на Община Бургас и директора на Държавна опера- Бургас доц. Александър Текелиев. Заедно с носителя на наградата на сцената на Летния театър излязоха други трима големи български певци: драматичното сопрано Йоана Железчева, мецосопраното Даниела Дякова и младият тенор Михаил Михайлов. Оперната гала премина под прецизната палка на проф. Паликаров. Водещ на събитието бе очарователната Калина Попова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 30
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 116
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 103
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 100
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 108
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.