« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“

На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“. За 14-та поредна година той привлича изпълнители от различни краища на България. За това издание пристигат двадесет соло артиста, седем дуета и две групови формации, а международните участници са от Русия и Ирландия. Фестивалът е изключително ценен с това, че дава трибуна за истинско творчество, при това съвършено некомерсиално. Може ли да бъде свободен един творец, ако му плащат, за да напише текст или музика? „Светът не може вече да бъде същият и затова е толкова важно да знаем какви сме ние самите – а това е голямата тема, за която пеят бардовете. Би било хубаво, ако можехме да пеем единствено за любов... Бардът е човек, който не само сам съчинява и изпълнява песните си, но е и винаги социално ангажиран.“, казват организаторите. Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“ е фестивал с представителен и конкурсен характер. Тази година жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да видят и чуят предимно млади таланти, подкрепени от бургаски бардове и групи. В „Песента на барда” ще чуем премиерни изпълнения и на утвърдени наши изпълнители, и на таланти, които тепърва ще се доказват. Един от любимите на бургазлии концерти е „Кучешката вахта”, в който бардовете представят свои сатирични и хумористични песни и скечове. В концерта „Бардовете по света“ ще звучат песни на световноизвестни Боб Сегер, Жорж Мустаки, Булат Окуджава, а също и на българите Бойко Георгиев, Пламен Ставрев, Асен Масларски и др. В конкурса „Срещу вятъра“ ще чуете рекорден брой от 13 нови авторски песни с гражданска позиция. Журито е в състав: Председател: Атанас Стоянов. Членове: Красимир Йорданов, Явор Георгиев, Иван Пенчев. Наградата е малка пластика на скулптора Христо Дюлгеров, специално изработена за фестивала. Проектът е финансиран със съдействието на Община Бургас. Организатор: Сдружение „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ”. ПРОГРАМА Сцена „Охлюва“ в Морската градина на гр. Бургас Начало на концертите: 17:30 ч. до 22:00 ч. 29 юли 1. „Песента на барда”, I част – представителен концерт, включващ по 2 нови авторски песни от участник. 2. „Кучешката вахта” – концерт с авторски сатирични и хумористични песни и пародии, скечове, и много хумор. 3. „Бардовете по света“ – концерт на чуждестранните участници и изпълнения на кавъри на известни песни на български и чуждестранни бардове. 30 юли 4. „Песента на барда”, II част. 5. „Срещу вятъра” – Конкурс за нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция. 6. Награждаване и финал.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1790
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1693
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1683
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1895
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1843
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.