« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“

На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“. За 14-та поредна година той привлича изпълнители от различни краища на България. За това издание пристигат двадесет соло артиста, седем дуета и две групови формации, а международните участници са от Русия и Ирландия. Фестивалът е изключително ценен с това, че дава трибуна за истинско творчество, при това съвършено некомерсиално. Може ли да бъде свободен един творец, ако му плащат, за да напише текст или музика? „Светът не може вече да бъде същият и затова е толкова важно да знаем какви сме ние самите – а това е голямата тема, за която пеят бардовете. Би било хубаво, ако можехме да пеем единствено за любов... Бардът е човек, който не само сам съчинява и изпълнява песните си, но е и винаги социално ангажиран.“, казват организаторите. Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“ е фестивал с представителен и конкурсен характер. Тази година жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да видят и чуят предимно млади таланти, подкрепени от бургаски бардове и групи. В „Песента на барда” ще чуем премиерни изпълнения и на утвърдени наши изпълнители, и на таланти, които тепърва ще се доказват. Един от любимите на бургазлии концерти е „Кучешката вахта”, в който бардовете представят свои сатирични и хумористични песни и скечове. В концерта „Бардовете по света“ ще звучат песни на световноизвестни Боб Сегер, Жорж Мустаки, Булат Окуджава, а също и на българите Бойко Георгиев, Пламен Ставрев, Асен Масларски и др. В конкурса „Срещу вятъра“ ще чуете рекорден брой от 13 нови авторски песни с гражданска позиция. Журито е в състав: Председател: Атанас Стоянов. Членове: Красимир Йорданов, Явор Георгиев, Иван Пенчев. Наградата е малка пластика на скулптора Христо Дюлгеров, специално изработена за фестивала. Проектът е финансиран със съдействието на Община Бургас. Организатор: Сдружение „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ”. ПРОГРАМА Сцена „Охлюва“ в Морската градина на гр. Бургас Начало на концертите: 17:30 ч. до 22:00 ч. 29 юли 1. „Песента на барда”, I част – представителен концерт, включващ по 2 нови авторски песни от участник. 2. „Кучешката вахта” – концерт с авторски сатирични и хумористични песни и пародии, скечове, и много хумор. 3. „Бардовете по света“ – концерт на чуждестранните участници и изпълнения на кавъри на известни песни на български и чуждестранни бардове. 30 юли 4. „Песента на барда”, II част. 5. „Срещу вятъра” – Конкурс за нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция. 6. Награждаване и финал.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 127
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 127
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

130 участници от цяла България се включиха в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 23 Мар 2023
  • 126
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 448
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 321
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.