« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Филиалът на НХА в Бургас провежда прием по специалността „Културното наследство на Българското Черноморие“

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас провежда прием за магистърската програма „Културното наследство на Българското Черноморие“ през учебната 2022/23 година. Програмата е създадена от специалност „Изкуствознание“ за филиала на НХА и респективно е ориентирана към културния профил и пазара на труда в Черноморския регион. Тя е фокусирана върху представянето и интерпретирането на културното наследство на ареала, с акцент върху регионалното развитие на туризма в тази сфера. В образователен план програмата включва системното проследяване на художествените процеси през различните исторически периоди, представя някои от новите археологически находки и интерпретации, както и колекциите на ново и съвременно българско изкуство. Специализиращите курсове предоставят знания и формират практически умения за научна и изследователска работа, реализация към музейни, галерийни, медийни, туристически и други институции и организации. Преподаватели към програмата са изтъкнати изкуствоведи, историци, археолози, реставратори и музейни специалисти от НХА и от Бургас. Към настоящата година НХА предлага различни форми за насърчаване на интереса към програмата, сред които: Платени практики и стажове по програмата на МОН; Участие в научни проекти на специалност „Изкуствознание“; Избираеми курсове за специализация, сред които „Авторското право в културните индустрии“, „Подводна археология“, „Основи на законодателството за опазване на културните паметници“ и други. Приемните изпити ще се проведат на 14 септември 2022 година. Кандидатстването става с представяне на кратък писмен текст, свързан с проблематиката на изкуството (по избор на кандидата) и събеседване. За информация относно кандидатстудентската кампания: https://www.nha.bg/…/dati-na-konkursnite-izpiti-v-oks… или на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., доц. д-р Б. Доневска, ръководител на катедра „Изкуствознание“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 260
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 316
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 238
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 305
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 265
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.