Кино тур Бургас се завръща на 17 юли

Burgas Free Tour и Burgas International Film Fest ще предоставят възможността на гражданите и гостите на Бургас да се потопят в магията на киното. Обиколките започват на 17 юли, неделя и ще продължат през целия период на филмовия фестивал до 22 юли, всяка вечер от 18:30 от Часовника. За втора поредна година Burgas Free Tour и Burgas International Film Fest ще предоставят възможността на гражданите и гостите на Бургас да се потопят в магията на киното. Обиколките започват на 17 юли, неделя и ще продължат през целия период на филмовия фестивал до 22 юли, всяка вечер от 18:30 от Часовника. Burgas Free Tour са група от доброволци - ученици и студенти, чиято мисия е да покаже красотата на Бургас. Туристическите обиколки за гости и граждани на града са безплатни. Тази година е подготвен нов маршрут и много нова и интересна информация. Обиколката тази година е с променен маршрут и информация. Започва от Часовника, след което продължава през ЖП гарата, Морска гара и завършва на Морско казино. В продължение на час и половина посетителите ще имат възможността да се запознаят с интересни истории около заснемането на познати на всички ни филми като „Опасен чар" и „Петя на моята Петя“, с историята на старите бургаски киносалони, както и да научат повече за известни бургазлии, прославили българското кино. Общата мисия е да се покаже Бургас, не само като обичана туристическа дестинация, но и като дом на велики български актьори и режисьори, както и снимачна площадка на любими филми. Кино турът представлява опознавателна разходка, която цели да запознае посетителите си с едни от най-емблематичните обекти и личности свързани със „седмото изкуство“. Провеждат се изцяло от местни екскурзоводи, гидове, които носят в себе си атрактивността на самия град. Обиколката е за всеки, който иска да научи нещо ново.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 78
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 83
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 74
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 112
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 80
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.