« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. "Да няма самолети по него, да няма военни, трябва да се нарисува с топли цветове, да има и спасителни пояси. А ако му сложим име, то да е "Мир" (...) Трябва да е голям кораб, може на него да има басейн и пързалка, за да се забавляват всички (...) Аз бих го кръстил "Непотъващият кораб. (...) Корабът плува към Украйна, носи сладки и полезни неща, а на него има надпис, че трябва да спре войната, да бъде мир и спокойствие", разказаха децата. „Да направим корабчето на мира“ е инициатива, част от Лятната академия за деца, на филиала на Националната художествена академия в Бургас. За нея обясни главният организатор Мария Ландова. "Днес екипът и децата, участници в Академията, сме поканили наши гости - група украински деца, и правим за тях един празник. Първо, заедно бяхме в експозицията на корабомоделистите - традиционна изложба за Бургас. Там децата попаднаха в рая на корабите, рисуваха ги, за да влязат в детайлите, в характеристиката и конструкцията им, а след това си направиха свой проект на тема "корабчето на мира". Всички ме изненадват с това колко различни и красиви творби създадоха. А сега нямам търпение да видя как ще украсят един хубав кораб заедно, който ще наречем "кораб на мира". Радостни сме, че Общината в Бургас и цялата общност в града прие много радушно нашата инициатива - Лятна академия за деца, която провеждаме за 4-ти път. С всяка следваща година имаме все повече деца, които взимат участие. Преди обед те рисуват в ателиетата на Акедемията - на Магазия 1, а с тях работят студентите. Контактът между тях е прекрасен", посочи Мария Ландова. Днес започва втората седмица от Лятната академия за деца, а до края ѝ, който ще бъде на 22 юли, са предвидени още събития и забавления за участниците - посещение в Археологическия музей в Дебелт, в Авиомузея, на Фестивала на пясъчните скулптури и много други. Новото тази година е въвеждането на ателие по компютърна графика. В творческите занимания могат да участват деца и младежи от 6- до 18-годишна възраст. ИЗТОЧНИК - БНР БУРГАС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1790
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1693
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1683
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1895
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1842
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.