« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. "Да няма самолети по него, да няма военни, трябва да се нарисува с топли цветове, да има и спасителни пояси. А ако му сложим име, то да е "Мир" (...) Трябва да е голям кораб, може на него да има басейн и пързалка, за да се забавляват всички (...) Аз бих го кръстил "Непотъващият кораб. (...) Корабът плува към Украйна, носи сладки и полезни неща, а на него има надпис, че трябва да спре войната, да бъде мир и спокойствие", разказаха децата. „Да направим корабчето на мира“ е инициатива, част от Лятната академия за деца, на филиала на Националната художествена академия в Бургас. За нея обясни главният организатор Мария Ландова. "Днес екипът и децата, участници в Академията, сме поканили наши гости - група украински деца, и правим за тях един празник. Първо, заедно бяхме в експозицията на корабомоделистите - традиционна изложба за Бургас. Там децата попаднаха в рая на корабите, рисуваха ги, за да влязат в детайлите, в характеристиката и конструкцията им, а след това си направиха свой проект на тема "корабчето на мира". Всички ме изненадват с това колко различни и красиви творби създадоха. А сега нямам търпение да видя как ще украсят един хубав кораб заедно, който ще наречем "кораб на мира". Радостни сме, че Общината в Бургас и цялата общност в града прие много радушно нашата инициатива - Лятна академия за деца, която провеждаме за 4-ти път. С всяка следваща година имаме все повече деца, които взимат участие. Преди обед те рисуват в ателиетата на Акедемията - на Магазия 1, а с тях работят студентите. Контактът между тях е прекрасен", посочи Мария Ландова. Днес започва втората седмица от Лятната академия за деца, а до края ѝ, който ще бъде на 22 юли, са предвидени още събития и забавления за участниците - посещение в Археологическия музей в Дебелт, в Авиомузея, на Фестивала на пясъчните скулптури и много други. Новото тази година е въвеждането на ателие по компютърна графика. В творческите занимания могат да участват деца и младежи от 6- до 18-годишна възраст. ИЗТОЧНИК - БНР БУРГАС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 232
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 224
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

130 участници от цяла България се включиха в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 23 Мар 2023
  • 226
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 586
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 413
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.