« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

КОЦ-Бургас закупува нова модерна медицинска апаратура в помощ на пациентите

Общинските съветници подкрепиха днес единодушно закупуване на нова специализирана медицинска апаратура за нуждите и лечебната дейност на Комплексен онкологичен център – Бургас. „Благодарение на печалбата на дружеството за 2021 г. цялото медицинско оборудване, посочено по-горе, може да бъде закупено със собствени средства. Нашата стратегическа дългосрочна цел е, след закупуване на тази апаратура, да бъде построен новия девететажен корпус, да бъде преоборудвана хирургията, гинекологията, там да има клиника по медицинска онкология и някои дейности, които сега не се развиват в лечебното ни заведение – гръдната хирургия и отделение по лицево-челюстна хирургия“, заяви управителят на КОЦ-Бургас и декан на Медицинския факултет проф. д-р Христо Бозов и допълни още, че проектът за построяването на новата сграда вече е на самия финал. „С тази нова апаратура ще дадем шанс на хората да могат да се лекуват тук, в Бургас. С нея ще удължим човешкия живот. Освен това, следващата важна крачка е изграждането на новия хирургически корпус, тъй като в момента КОЦ-Бургас плаща близо 400 000 лв. годишно наем на УМБАЛ Бургас и преценихме, че е по-добре с тези пари да плащаме за кредит за изграждане на новия корпус, в който ще има и пространство за студентите по медицина, където да карат своите практики и стажове. В момента в съществуващата сграда няма такива пространства, а за нас е важно общинския Комплексния онкологичен център да бъде и университетска база за обучение на студентите ни по медицина. Затова нека не спираме развитието му, за да бъде еталон за общинското здравеопазване в страната“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов. Със собствени средства лечебното заведение ще закупи оборудване за изграждане на радиохимична лаборатория, хистероскопски сет с помпа и камера, дозов калибратор и тестов източник, светлинен микроскоп, замразяващ микротом и парафинов център, дерматом, дрил система и мешграф, мобилен дигитален ехограф с 3 трансдюсера. С одобрената инвестиция, с която ще бъде закупена новата медицинска апаратура, ще бъде повишено значително качеството на лечебната дейност в КОЦ-Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1790
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1692
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1683
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1895
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1842
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.