« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Педагози и ученици обмениха добри практики в айтоското село Карагеоргиево

Педагози и ученици от три учебни заведения обмениха опит и добри практики в рамките на Национална програма "Иновации в действие". Домакин на събитието бе ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Карагеоргиево. В началото на срещата директорът на училището домакин, Силвия Томова приветства гостите от учебните заведения в селата Петко Славейков и Беловец. Тя отчете добрите практики, които са реализирани до този момент благодарение на възможността училището да бъде иновативно. От тази учебна година учениците от четвърти, пети и шести клас в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Карагеоргиево имат допълнителни часове по информационни технологии и компютърно моделиране. В рамките на два открити урока децата представиха уменията по графичен дизайн и мултимедия, които са усвоили през учебната година. Пред своите гости, чрез различни програми петокласниците изработиха филм посветен на 150 годишнината на училището, която се чества тази година. По- големите им съученици от шести клас пък монтираха видео- фото албум. При изготвянето му те използваха ефекти и програми, които гостите имаха възможност да наблюдават в реална среда. Албумът включва снимки на учениците от седми клас, които тази година завършват основното си образование. По този начин шестолкасниците направиха и подарък на своите приятели, с които са за последна година заедно в това учебно заведение. Гостите имаха възможност да разгледат училището в Карагеоргиево, което разполага с модерна материална база. В края на срещата те също споделиха своя опит и представиха добрите практики и модели в своите училища.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1790
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1693
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1683
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1895
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1842
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.