Остават броени дни за кандидатстване в Спортното училище, бройките са 91

Свободните места са за 10 вида спорт – акробатика, художествена гимнастика, плуване, баскетбол, борба класически стил, борба свободен стил, бокс, колоездене, лека атлетика и футбол. Остават броени дни за кандидатстване в Спортното училище „Юрий Гагарин“. Крайният срок е 20 юни, понеделник. Общият брой на учениците, които ще бъдат приети тази година, е 91. Свободните места са за 10 вида спорт – акробатика, художествена гимнастика, плуване, баскетбол, борба класически стил, борба свободен стил, бокс, колоездене, лека атлетика и футбол. В пети клас ще бъдат приети общо 52 деца, а в шести 27. Седми клас ще бъде попълнен с 12 ученици по борба класически стил, борба свободен стил, бокс и футбол. Учениците се приемат след изпит по спортна подготовка. „Това, че усилено работим по проект за нова сграда, не ни разсейва и отклонява от ежедневните задължения. Повишихме дисциплината и посещаемостта в учебните часове, които се контролират с камери“, заяви директорът на Спортното училище Янчо Стойчев. Неговите амбиции не спират дотук. През учебната 2022/2023 година са планирани повече допълнителни консултации по английски език при отлично подготвени преподаватели от училището. „Нека родителите, които все още се колебаят дали да запишат децата си при нас, да им дадат шанс да станат много добри спортисти и достойни граждани“, призова директорът Янчо Стойчев и уточни, че разполагат с ученически стол и общежитие, което е още един плюс за децата спортисти. Завършилите успешно СУ “Юрий Гагарин“ получават професионална квалификация „Помощник треньор“ с диплома и Еuropass приложение към нея. Също могат да кандидатстват във всички висши учебни заведения в страната и Европейския съюз. Текст: Велизар Маджаров

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Най-превежданият български автор Георги Господинов гостува в Бургас на 27 юни

  • 27 Юни 2022
  • 314
Един от най-мощните гласове в съвременната българска литература, писателят Георги Господинов, гостува в Бургас днес, 27 юни, от 19.00 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Национален форум по неинвазивна образна диагностика в кардиологията се проведе в Бургас

  • 27 Юни 2022
  • 296
От 24 до 26 юни в Бургас се проведе III Национална среща по неинвазивна образна диагностика в кардиологията. Водещи експерти от областта на кардиологията и ангиологията, сърдечната и съдовата хирургия, инвазивната и неинвазивната образна диагностика, ултразвука, радиологията, рентгенологията и анестезиологията заедно обсъдиха най-новите методи и тенденции в диагностиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания.

Археолози от НИМ и РИМ Бургас започнаха подводни проучвания в Бургаския залив

  • 27 Юни 2022
  • 278
Поредна подводна археологическа експедиция се провежда в момента в района на Бургаския залив. Тя се финансира изцяло от Община Бургас, организирана е от НИМ - София и Бургаския музей и се явява планово продължение на експедициите от 2022 г. в акваторията на кв. „Крайморие“.

За първи път в Бургас представят „Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

  • 24 Юни 2022
  • 863
"Цар Лъв", който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

Филмът „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” представя човека и твореца Симеон Димитров тази вечер в НХК

  • 24 Юни 2022
  • 786
Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.