« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изложба "100 години дипломатически отношения между България и Естония"

Кметът Димитър Николов и посланикът на Естония Н. Пр. Ингрид Кресел откриха изложба "100 години дипломатически отношения между България и Естония" в КЦ “Морско казино“. В нея са включени фотографии от естонски автори, които отразяват различи периоди в новата история на прибалтийската държава. На събитието по случай юбилея от установяване на двустранните отношения присъстваха Севдалина Турманова, председател на ОбС - Бургас, Диана Саватева, председателят на Търговско-индустриалната камара Жорж Дерелиев и зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева, бизнесменът Руси Куртлаков, архиерейският наместник отец Севастиян, окръжният прокурор Георги Чинев, представители на бизнеса и кулутрата. Преди това Нейно превъзходителство дискутира на официална среща с кмета Николов възможностите за сътрудничество в областта на дигиталните технологии, икономиката и културата. На срещата присъства и почетният консул на Естония в Бургас Петко Русинов. Посланик Кресел представи сериозния опит на Естония в подпомагането на стартъп компании, както и по отношение на концепцията smart city. „Обнадеждаваща е тенденцията, че се увеличава процентът на естонските туристи, които избират за лятната си почивка Южното Черноморие. Това е една изключително положителна статистика, която съм сигурен, че можем да надградим и развием, като предложим повече активности, свързани с алтернативен туризъм.“, коментира по време на срещата Николов. Посланик Кресел потвърди, че курортите в близост до Бургас са предпочитани от естонските туристи. Дипломатът посети Гимназията за иновации и компютърни технологии и Филиала на НХА в Бургас, където разговаря с директора на Академията в Бургас доц. Димо Колибаров.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 230
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 271
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 210
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 264
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 230
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.