За ценители! На 2 юли ще свирят на острова най-доброто от Енио Мориконе!

През лятото Бургас се превръща в музикалната столица на България. И тази година в града ще гостуват световни звезди от близкото минало и настоящето. Но богатата програма се увеличи с още едно събитие, малко по-различно от другите. То е посветено на музиката на гениалния Енио Мориконе, който, за съжаление, вече не е сред нас. Мястото, където ще се проведе, също е специално – на единствения обитаем и стопанисван от Община Бургас български черноморски остров Света Анастасия. Предстоящият концерт с музикалните шедьоври на Енио Мориконе ще се състои на 2 юли. Той е дело на екипа на Държавна Опера – Бургас. Проектът е озаглавен „Киното в ноти“. Диригент и оркестрации – ЛЕВОН МАНУКЯН (гост) Сценарий и мултимедия – Юлия МАНУКЯН Концертмайстор – Ваня ЗЛАТЕВА Солист – Мария ЦВЕТКОВА-МАДЖАРОВА – сопран В програмата: Музика към филмите "Октопод" , "Професионалистът", "Имало едно време в Америка", "Ал Капоне", "Сицилианският клан", "Мисията" и др. Оркестър на Държавна опера – Бургас Билети можете да закупите на касата на Операта, Каса "Часовника", мрежите на Ивентим и Грабо. Програма: 20:00 часа – отпътуване от „Магазия 1“ 21:00 часа – начало на концерта 22:30 часа – отплаване за „Магазия 1“ 23:00 часа – пристигане на „Магазия 1“ Качването на борда кораба, за отпътуване към Острова, започва в 19:30 часа. * Ръководството на Държавна опера – Бургас си запазва правото да извършва промени в програмата при влошени метеорологични условия.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 66
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 37
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 75
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.