« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас ще продължи да осигурява топла храна на нуждаещите се

Община Бургас ще продължи да предоставя хранителна помощ на крайно нуждаещи се. Това стана възможно, след като местната администрация за поредна година подготви проект по новата програма "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19" на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, Европейския съюз и с финансиране по линия на механизма REACT-EU. Целта на новата програма е подкрепа за задоволяване на базовата нужда от храна на хората, които се нуждаят от социална закрила в най-висока степен, а реалното й изпълнение ще продължи до 31-ви юли. Хората, които могат да се възползват от услугата са: 1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията. 2. Лица, на които е предоставена временна закрила във връзка с масово навлизане на разселени лица от Украйна. 3. Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа. 4. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. Желаещите да получават топъл обяд следва да подадат следните документи: 1. Заявление-декларация (по образец, Приложение 2); 2. Декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация (по образец, Приложение 20). Посочените документи могат да бъдат получени и подадени в Центъра за административно обслужване на граждани /деловодство/, на ул. „Александровска” 26, всеки работен ден от 08:30 часа до 17:15 часа, както и да бъдат изтеглени от сайта на Община Бургас – www.burgas.bg, на Раздел „Социални дейности“ – „Програми и проекти“ или направо на следния линк: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1623 Желаещите да ползват социалната услуга ще бъдат одобрявани от Дирекция „Социално подпомагане“ - Бургас, която ще изготви списъци с хората, които отговарят на посочените критерии. Програмата "Топъл обяд" е част от цялостната социална политика, която Община Бургас прилага в подкрепа на хората, които са в най-голяма нужда, живеят в лишение и в риск от социална изолация. Повече информация можете да получите всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа на следните телефони: 056 907 413 и 056 841 878.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 89
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 104
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 114
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 128
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 109
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение