« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Писателят Георги Господинов ще представи творчеството си в Бургас

Гостуването му е част от първия Международен младежки литературен фестивал „Приятелството - смисъл и спасение” Един от най-четените и превеждани съвременни български писатели – Георги Господинов – ще представи творчеството си в Бургас. Авторът на популярните „Времеубежище”, „Физика на тъгата” и десетки други заглавия, ще се срещне със своите почитатели на 27 юни 2022 г., понеделник, от 19 часа, в зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека на ул. „Оборище” № 49-51. Поет, писател, драматург, преподавател по творческо писане в СУ "Св. Климент Охридски", Георги Господинов е сред най-популярните и награждавани в чужбина български автори с романите си „Физика на тъгата“, „Времеубежище“ и книгите си с разкази. Творбите му са преведени на повече от 20 езика, носител е на множество международни награди, сред които Премио Стрега Еуропео, Наградата на Атина, Швейцарската награда Ян Михалски и други. Визитата на Георги Господинов в Бургас е по покана на Център ”Алеф”, по чиято идея в града се провежда първият Международен младежки литературен фестивал „Приятелството – смисъл и спасение”. Ден след срещата с обществеността, на 28 юни, от 10 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, писателят ще проведе уъркшоп с млади литературни дарования. Да се включат в обучението са поканени лауреатите на Деветия международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“, организиран от Център „Алеф” – ученици от България, Израел, Унгария, Словакия, Полша, Германия, Латвия, Украйна и Австрия. В рамките на час и половина, със серия творчески задачи Георги Господинов ще предизвика таланта на младите творци да разкрият своите идеи и възможности, ще ги научи как да четат критично, как да разказват за себе си и за света и да редактират текстовете, които пишат. В рамките на фестивала своя опит в литературата и изкуството ще споделят поетът и драматург Недялко Йорданов, писателят Георги Бърдаров, английският писател Кристофър Бъкстън, режисьорът Иван Ничев, чийто филм „Българска рапсодия” участниците във фестивала ще гледат. Младежите ще посетят остров Света Анастасия, „Акве Калиде“, а на 27 юни в 17 часа, в района на Морското казино, с флашмоб ще открият пейка-книга на Център „Алеф”. Част от фестивала е и официалната церемония по награждаването на победителите в Деветия международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, тази година на тема: „Необикновени постъпки на обикновени хора”. Кои ще са победителите ще разберем на 28 юни в 18 часа в Международния конгресен център Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 221
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 257
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 201
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 252
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 220
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.