В Международния конгресен център ще се проведе конференцията „Digital Burgas“

На 07.06.2021 г., от 09:00 часа, в Международен конгресен център – Бургас ще стартира конференция, която има за цел да подпомогне иновациите и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълване между публичния и частния капацитет. Сред лекторите на събитието ще видите и чуете представители на държавната и местната власт, изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж. Организатори на конференцията са Digital Bulgaria и Община Бургас. * Мисията на „Digital Burgas“ е: - Да ускори използването на електронни и технологични услуги, предоставяни от администрацията и бизнеса, сред потребителите; - Да насърчи иновационната екосистема, посредством финансови механизми, инвеститорски мрежи и осигуряване на възможности за имплементация на иновациите в градска среда; - Да осведоми гражданите и заинтересованите страни за статуса на местното електронно управление и възможностите за създаване и развитие на концепцията за „умен град“. - Да осигури възможност на повече компании от ИКТ бизнес екосистемата да вземат участие в дигиталната трансформация на икономиката на града. - Да развие знанията и уменията на заетите в екосистемата, с цел разработване и създаване на електронни услуги и бази данни от публични и частни организации. - Да оповести статуса на местното е-управление: достъпните и изцяло електронни услуги, които понастоящем се предоставят от Общината, както и бъдещите такива във фаза на разработка или имплементация, като например административни услуги, в т.ч. адресна регистрация, местни данъци и такси, образование, зелена система, култура и туризъм, градско планиране и строителен контрол, социални грижи и др. Информация за конференцията: https://digitalburgas.bg/ Регистрацията за събитието е задължителна и се извършва през следния линк: https://digitalburgas.bg/page/registracionna-forma

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Най-превежданият български автор Георги Господинов гостува в Бургас на 27 юни

  • 27 Юни 2022
  • 320
Един от най-мощните гласове в съвременната българска литература, писателят Георги Господинов, гостува в Бургас днес, 27 юни, от 19.00 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Национален форум по неинвазивна образна диагностика в кардиологията се проведе в Бургас

  • 27 Юни 2022
  • 301
От 24 до 26 юни в Бургас се проведе III Национална среща по неинвазивна образна диагностика в кардиологията. Водещи експерти от областта на кардиологията и ангиологията, сърдечната и съдовата хирургия, инвазивната и неинвазивната образна диагностика, ултразвука, радиологията, рентгенологията и анестезиологията заедно обсъдиха най-новите методи и тенденции в диагностиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания.

Археолози от НИМ и РИМ Бургас започнаха подводни проучвания в Бургаския залив

  • 27 Юни 2022
  • 283
Поредна подводна археологическа експедиция се провежда в момента в района на Бургаския залив. Тя се финансира изцяло от Община Бургас, организирана е от НИМ - София и Бургаския музей и се явява планово продължение на експедициите от 2022 г. в акваторията на кв. „Крайморие“.

За първи път в Бургас представят „Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

  • 24 Юни 2022
  • 864
"Цар Лъв", който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

Филмът „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” представя човека и твореца Симеон Димитров тази вечер в НХК

  • 24 Юни 2022
  • 787
Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.