В Международния конгресен център ще се проведе конференцията „Digital Burgas“

На 07.06.2021 г., от 09:00 часа, в Международен конгресен център – Бургас ще стартира конференция, която има за цел да подпомогне иновациите и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълване между публичния и частния капацитет. Сред лекторите на събитието ще видите и чуете представители на държавната и местната власт, изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж. Организатори на конференцията са Digital Bulgaria и Община Бургас. * Мисията на „Digital Burgas“ е: - Да ускори използването на електронни и технологични услуги, предоставяни от администрацията и бизнеса, сред потребителите; - Да насърчи иновационната екосистема, посредством финансови механизми, инвеститорски мрежи и осигуряване на възможности за имплементация на иновациите в градска среда; - Да осведоми гражданите и заинтересованите страни за статуса на местното електронно управление и възможностите за създаване и развитие на концепцията за „умен град“. - Да осигури възможност на повече компании от ИКТ бизнес екосистемата да вземат участие в дигиталната трансформация на икономиката на града. - Да развие знанията и уменията на заетите в екосистемата, с цел разработване и създаване на електронни услуги и бази данни от публични и частни организации. - Да оповести статуса на местното е-управление: достъпните и изцяло електронни услуги, които понастоящем се предоставят от Общината, както и бъдещите такива във фаза на разработка или имплементация, като например административни услуги, в т.ч. адресна регистрация, местни данъци и такси, образование, зелена система, култура и туризъм, градско планиране и строителен контрол, социални грижи и др. Информация за конференцията: https://digitalburgas.bg/ Регистрацията за събитието е задължителна и се извършва през следния линк: https://digitalburgas.bg/page/registracionna-forma

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 110
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 116
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 103
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 141
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 98
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.