« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Дигиталният научен биатлон „ППМГ Бургас Challenge“ се завръща с ново предизвикателство

Четвъртото издание на „ППМГ Бургас Challenge“ ще се проведе в края на месец май. Участието е безплатно, а всеки участник трябва да създаде свой профил в специално разработената платформа: www.burgaschallenge.com. Състезанието по математика ще се проведе на 21 май - за групите 5 клас и 9-12 клас и на 22 май за групи 6, 7-8 и 9-12 клас. Състезанието по физика ще се проведе на 28 май. „ППМГ Бургас Challenge“ е подходящо за ученици от 5-ти до 12-ти клас, но се допуска участието и на ученици до 4-ти клас, включително в състезателната група 5-ти клас. При изявено желание ученик може да се яви на тема за по-висока възрастова група от тази, съответстваща на неговия клас. „ППМГ Бургас Challenge“ e състезание по математика и физика с иновативен и удобен онлайн формат, който позволява да се комбинира полезното с приятното, като се решават интересни задачи от всяка локация, дори и от бургаския плаж. Състезанието се организира от младежи със състезателен опит в сферата на точните науки, които са ученици в Математическата гимназия в града, студенти в престижни чуждестранни университети и млади професионалисти, целящи да разкрият интересния свят на науката пред учениците. Досега в бургаското предизвикателство са участвали над 400 участници от 45 населени места в България, Франция, Обединеното кралство и Белгия, а инициативата се превърна в ежегоден повод за обединение на любителите на математиката и физиката в страната и чужбина. Повече информация можете да откриете на сайта: https://burgaschallenge.com/bschallenge-2022/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 134
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 128
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 132
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 337
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 299
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.