« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Празничен концерт, посветен на най-светлия християнски празник - Великден

На 21-ви април, четвъртък, от 19.00 часа Държавна опера – Бургас ще изнесе празничен концерт, посветен на най-светлия християнски празник - Великден. Зад диригентския пулт застава именитият маестро Йордан Дафов, който е носител на наградата "Златен век" на Министерството на културата. Талантливият и уважаван диригент е сред изявените дейци, отличени за приноса си в развитието на културата и утвърждаването на националната идентичност. Солисти на мащабния празничен концерт в Месата от Йозеф Хайдн в четвъртък ще бъдат: Мария Цветкова-Маджарова – сопран, Калина Попова – мецосопран, Яни Николов – тенор и Костадин Мечков – бас. Концертмайстор е Ваня Златева, която наскоро бе удостоена с най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Кристално огърлие“. Във Великденския концерт участва и хорът към Държавна опера – Бургас с диригент Невена Михайлова и Детски хор „Милка Стоева“ с диригент Светла Стоева. Младите певци от хоровата формация участваха в края на март с голям успех в постановката на операта „Кармен“ от Жорж Бизе на бургаска сцена. В програмата на симфоничния концерт на 21-ви април в залата на Операта ще прозвучат: симфонична интерлюдия „Вълшебствата на Великия петък“ из операта „Парсифал“ от Рихард Вагнер; Симфония №21 от Волфганг Амадеус Моцарт, Интермецо из операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани. Като празнична кода на концерта ще прозвучи Нелсън меса от Йозеф Хайдн, части: Kyrie, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei, Dona Nobis.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 129
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 123
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 127
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 333
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 295
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.