Новата сграда на Спортното училище „Юрий Гагарин“ ще е до „Арена Бургас“

Идейният проект за новата сграда на Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас е почти готов, съобщи директорът Янчо Стойчев. Днес той даде извънредна пресконференция, на която присъства и председателят на Постоянната комисия по спорт в 47-ото НС – Иван Ченчев. Двамата разкриха подробности за амбициозния проект, за който има надежда, че ще може да получи финансиране още през тази година. Новото здание на Спортното училище ще се намира до зала „Арена Бургас“ в жк. „Изгрев“. Става въпрос за модерна сграда с разгърната площ от 8000 кв.м, с басейни, спортни зали и функционални класни стаи. Община Бургас е изработила идейния проект и количествено-стойностната сметка. От кметството са обещали да съдействат на държавното училище за бързо строителство с издаване на всички нужни книжа в най-кратък срок. Общината ще се включи, ако се наложи, и с финансова помощ за строителството. Спортното училище „Юрий Гагарин“ е държавна собственост. Принципал е Министерството на младежта и спорта. Бургаската легенда в щангите Антон Коджабашев, който се оказа съветник на спортния министър, твърди, че за проекта ще бъде получена подкрепа от държавата. Оказа се, че Антон Коджабашев (вдясно) е станал съветник на министъра на младежта и спорта преди 2 месеца. Днес той се появи на пресконференцията с директора на Спортното училище Янчо Стойчев и Иван Ченчев (вляво) „Много било вероятно още при актуализацията на бюджета през юли да бъде отпуснат първия транш за строежа“, каза от своя страна Иван Ченчев. Според него, ако идеята бъде реализирана в предвидения мащаб, Бургас ще има най-доброто спортно училище в България. В същото време днес гимназията чества своя 49-и рожден ден. ИЗТОЧНИК - ФЛАГМАН

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 114
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 99
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 98
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 106
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 62
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.