« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Новата сграда на Спортното училище „Юрий Гагарин“ ще е до „Арена Бургас“

Идейният проект за новата сграда на Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас е почти готов, съобщи директорът Янчо Стойчев. Днес той даде извънредна пресконференция, на която присъства и председателят на Постоянната комисия по спорт в 47-ото НС – Иван Ченчев. Двамата разкриха подробности за амбициозния проект, за който има надежда, че ще може да получи финансиране още през тази година. Новото здание на Спортното училище ще се намира до зала „Арена Бургас“ в жк. „Изгрев“. Става въпрос за модерна сграда с разгърната площ от 8000 кв.м, с басейни, спортни зали и функционални класни стаи. Община Бургас е изработила идейния проект и количествено-стойностната сметка. От кметството са обещали да съдействат на държавното училище за бързо строителство с издаване на всички нужни книжа в най-кратък срок. Общината ще се включи, ако се наложи, и с финансова помощ за строителството. Спортното училище „Юрий Гагарин“ е държавна собственост. Принципал е Министерството на младежта и спорта. Бургаската легенда в щангите Антон Коджабашев, който се оказа съветник на спортния министър, твърди, че за проекта ще бъде получена подкрепа от държавата. Оказа се, че Антон Коджабашев (вдясно) е станал съветник на министъра на младежта и спорта преди 2 месеца. Днес той се появи на пресконференцията с директора на Спортното училище Янчо Стойчев и Иван Ченчев (вляво) „Много било вероятно още при актуализацията на бюджета през юли да бъде отпуснат първия транш за строежа“, каза от своя страна Иван Ченчев. Според него, ако идеята бъде реализирана в предвидения мащаб, Бургас ще има най-доброто спортно училище в България. В същото време днес гимназията чества своя 49-и рожден ден. ИЗТОЧНИК - ФЛАГМАН

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 137
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 130
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 135
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 340
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 301
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.