« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

10 000 украински граждани са регистрирани до този момент в Кризисния център

Близо 10 000 украински граждани са регистрирани до този момент в Кризисния център в Бургас, съобщава главният секретар на Областната администрация в Бургас Валентин Люцканов. Създадена е добра организация и със запазен ден и час, всеки украински гражданин знае точно кога може да дойде и да се регистрира за временна закрила. Затова и от дни липсата на опашки не изненадва никого. Най-много бежанци се струпват пред разкрития пункт на дирекция „Социално подпомагане“. Там могат да задействат процедурата за получаване на еднократната помощ от 375 лв. Нужно е да притежават статут за временна закрила, паспорт и адресна регистрация. Това може да се направи в дирекциите на  „Социалното подпомагане“ там, където са регистрирани. "С разкриването на повече пунктове за регистрация, нормално е натискът тук да поспадне", коментират от кризисния център. Хотели в Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Поморие и Приморско продължават да настаняват нуждаещи се украински граждани. Тези хотели обаче все още не са си получили средствата обещани от държавата. "Сега е първият отчетен период. Хотелиерите трябва да се отчетат пред Министерството на туризма, за това какви разходи са направени и колко украинците са настанени в техните обекти. След това ще започне и изплащането. Ако има някакво забавяне, ще се разбере идните дни. Продължават да пристигат дарения от граждани и институции.  "Най-много има нужда от пакетирана храна, детски пюрета, памперси, тоалетни принадлежности."Има голяма нужда и от доброволци с транспорт, за да се използват за превоз на хора до близки до Бургас дестинации. От дарителската сметка се финансира закупуването на ваучери за гориво, които се дават на доброволците"

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 134
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 128
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 132
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 337
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 299
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.