« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Младежкият международен център набира доброволци за инициативата „Зелен април“

Екипът на Младежкия Международен Център в „Меден рудник“ ви кани да се присъедините към инициативата „Зелен април“, планирана за този месец. На 9 април, събота, предстои засаждане на малка горичка в парк „Минерални бани“. Общо 100 фиданки акация и черен бор, предоставени от съвместната инициатива на Гората.БГ и Общински съвет – Бургас, ще бъдат засадени на обезлесен парцел, пострадал след големия пожар през 2019 година. Сборен пункт на доброволците: автобусната спирка на бул. „Христо Ботев“ зад НХК, в 10 ч. на 9 април. Придвижването в двете посоки ще се осъществи с транспорт, осигурен от „Бургасбус“, а партньор в инициативата е „Бургаски пазари“ ЕООД. На 16 април, отново събота, Центърът организира пролетно почистване в к-с „Меден рудник“, където в момента се строи новият дом на бургаските младежи. В 10:30 ч. екипът ще очаква желаещите да участват в екоакцията. Сборен пункт: градинката до Терминал „Меден рудник“. Ръкавици и чували ще бъдат осигурени от ЦАУ „Възраждане“, като служители от районното кметство също ще се присъединят към почистването. Паралелно с това, на място в градинката ще има шатра за събиране на стар текстил. Донесете старите и ненужни дрехи, които залежават в гардероба! Освен че ще ги предадем за рециклиране в най-близкия мобилен пункт на Община Бургас, ще вдъхнем нов живот на овехтелите платове чрез творческо ателие. Сръчните момичета от Международния център ще показват как се изработва „тролче“ от употребяван текстил. Всеки участник ще ушие фигурка за себе си и една за украинско дете от Кризисния център в „Меден рудник“. Повече информация за ММЦ можете да намерите на: https://yicburgas.bg/ https://www.facebook.com/YICBurgas/ https://www.instagram.com/iycburgas/ Инициативите в кампанията „Зелен април“ засягат теми като опазване на околната среда и устойчиво потребление. Тези проблематики са залегнали в плана на ЕС NextGenerationEU и са приоритетно насочени към възпитанието на младите хора към по-зелено бъдеще в Европейската година на младежта’2022.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 85
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 80
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 92
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 979
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 862
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.