« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Младежкият международен център набира доброволци за инициативата „Зелен април“

Екипът на Младежкия Международен Център в „Меден рудник“ ви кани да се присъедините към инициативата „Зелен април“, планирана за този месец. На 9 април, събота, предстои засаждане на малка горичка в парк „Минерални бани“. Общо 100 фиданки акация и черен бор, предоставени от съвместната инициатива на Гората.БГ и Общински съвет – Бургас, ще бъдат засадени на обезлесен парцел, пострадал след големия пожар през 2019 година. Сборен пункт на доброволците: автобусната спирка на бул. „Христо Ботев“ зад НХК, в 10 ч. на 9 април. Придвижването в двете посоки ще се осъществи с транспорт, осигурен от „Бургасбус“, а партньор в инициативата е „Бургаски пазари“ ЕООД. На 16 април, отново събота, Центърът организира пролетно почистване в к-с „Меден рудник“, където в момента се строи новият дом на бургаските младежи. В 10:30 ч. екипът ще очаква желаещите да участват в екоакцията. Сборен пункт: градинката до Терминал „Меден рудник“. Ръкавици и чували ще бъдат осигурени от ЦАУ „Възраждане“, като служители от районното кметство също ще се присъединят към почистването. Паралелно с това, на място в градинката ще има шатра за събиране на стар текстил. Донесете старите и ненужни дрехи, които залежават в гардероба! Освен че ще ги предадем за рециклиране в най-близкия мобилен пункт на Община Бургас, ще вдъхнем нов живот на овехтелите платове чрез творческо ателие. Сръчните момичета от Международния център ще показват как се изработва „тролче“ от употребяван текстил. Всеки участник ще ушие фигурка за себе си и една за украинско дете от Кризисния център в „Меден рудник“. Повече информация за ММЦ можете да намерите на: https://yicburgas.bg/ https://www.facebook.com/YICBurgas/ https://www.instagram.com/iycburgas/ Инициативите в кампанията „Зелен април“ засягат теми като опазване на околната среда и устойчиво потребление. Тези проблематики са залегнали в плана на ЕС NextGenerationEU и са приоритетно насочени към възпитанието на младите хора към по-зелено бъдеще в Европейската година на младежта’2022.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 130
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 124
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 129
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 334
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 296
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.