Утре стартира приемът в бургаските ясли и детски градини

Всички родители могат да запишат онлайн децата си от уюта на своя дом, използвайки възможностите на платформата за записване на електронен адрес: https://www.dzburgas.org/ Тези от тях, които по някаква причина нямат възможност да използват удобството на системата за прием, могат да направят това на място в съответната детска градина. Тази година Община Бургас успя за пореден път да увеличи свободните места за прием в яслите и детските градини. Свободните места в самостоятелните ясли в момента са 976 при 971 през 2021 г., а за записване в първа градинска група са 1689 при 1522 през миналата година. Това стана възможно, след като само в последната една година местната администрация построи две нови детски градини – „Морско конче“ в ж.к. „Братя Миладинови“ със 100 свободни места за 1, 2 и 3 градинска група и „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ с още 36 нови места в 1 група. Прием тази година ще има и в ДГ „Пинокио“ – 50 места в 1 група. За спокойствието на родителите, които живеят в централните части на града, общинската администрация обедини всички детски заведения, попадащи в ЦАУ „Зора“ и ЦАУ „Приморие“, общо 18 на брой. Това означава, че те могат да кандидатстват за място във всяко едно от тях, стига то да попада в обхвата на посочените два административни центъра. Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За сравнение – дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка. Община Бургас напомня на родителите, които ще записват за първи път децата си, използвайки електронната система за прием, че информацията за самостоятелни ясли, детски градини и подготвителни групи в училища в нея касае наименованията на съответните Центрове за административни услуги, а не имената на жилищните комплекси. Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО. При записани деца за прием в една и съща градина с равен брой точки под внимание се взима времето на регистрация. Кандидатстването за прием в самостоятелни ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще продължи от 08.00 часа на 1-ви до 18.00 часа на 21-ви април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени от 10.00 часа на 6-ти май, а родителите на класираните деца трябва да ги запишат в детското заведение, в което за приети от 9-ти до 16-ти май.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 57
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 69
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 78
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 87
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 77
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: