« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Готвачите в детските градини преминаха обучение по програмата за здравословно хранене на Община Бургас

Готвачите в детските градини преминаха обучение по програмата за здравословно хранене на Община Бургас.Един от водещите експерти на Областната Агенция по безопасност на храните – д-р Атанаска Маркова, запозна подробно всички присъстващи с правилното разчитане на етикетите на различните хранителни продукти, сертифицирани по БДС и произход, наименования на отделните консерванти, оцветители и ароматизатори в тях и др. На семинара, който се проведе в Експоцентър „Флора Бургас“, присъстваха още представители на фирмите-доставчици на храните и директори на детски градини в Бургас. Здравословното хранене при децата е основен приоритет на Община Бургас. Още преди десетина години местната администрация си постави задача да осигурява балансирано, разнообразно и пълноценно хранене във всички свои детски ясли, градини и училища. В синхрон с това по идея на кмета Димитър Николов бе разработена програма по здравословно хранене и физическа активност на децата и учениците в община Бургас. Това доведе до обновяване на кухните в детските градини и ученическите столове в учебните заведения, както и до провеждане на десетки различни кампании и състезания, организирани от Община Бургас, за популяризиране и промотиране на ползите от здравословното хранене, правилните хранителни навици и режими, разпознаване на основните хранителни групи, полезните и вредни храни от децата в най-ранна възраст. В процеса бяха включени и родителите на децата, за да има синхрон с храненето в семейната среда и в детските заведения. Последователните стъпки в тази посока продължават и затова следващото обучение по общинската програма за здравословно хранене, което ще преминат готвачите в детските градини ще бъде свързано с алергиите и хранителните нетолерантности, които се срещат при някои деца, както и изготвянето на специални диетични менюта за тях.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 136
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 130
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 135
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 339
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 301
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.