Летище Бургас е с позитивни очаквания за лято 2022

Въпреки сложната международна обстановка, Летище Бургас е с позитивни очаквания за лято 2022. От 9 април, след приключване на планираните ремонтни дейности по рехабилитацията на пистата, стартира сезонната програма на Ryanair с полети до Лондон - Лутън, Варшава, Гданск, Краков, Виена и Будапеща, а от 30 май и до Братислава. * От 10 април авиопревозвачът Гъливеър увеличава честотата на редовните полети Бургас - София и ще изпълнява по 10 такива седмично. * И това лято Wizz Air ще има лятна база на Летище Бургас. Това са общо 18 маршрута, от които 4 нови – Лондон - Гейтуик, Дебрецен - Унгария от 02.06 до 27.10, Жешов - Полша от 19.06 до 15.09, Краков - Полша от 15.06 до 28.10. * ЕasyJet и тази година ще изпълнява полети до Берлин и Лондон - Гейтуик, като добавя още един маршрут към полетната си програма за Бургас – до Манчестър. * Има заявени директни полети и до 3 дестинации в Румъния – редовни полети до Букурещ на Гъливеър от 16 юни и до Клуж Напока на Блу Еър от 22 юни, както и чартърни полети до Тимишоара и Клуж Напока на Юръпиън Еър Чартър от 1 юни. * От 17 юни България Еър също стартира редовни полети до София. Очаква се рестарт на туристическия трафик от Великобритания с полетите на Jet2.com, TUI UK & BH Air и нова авиокомпания за летище Бургас – Jettime, с директни чартърни полети до 3 скандинавски дестинации – Копенхаген, Билунд и Хелзинки. Община Бургас, съвместно с „Фрапорт Туин Стар“, ще продължи да промотира града и региона като интересна дестинация, за да бъдат привлечени още повече авиопревозвачи, полети и туристи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 79
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 76
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 82
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 387
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 359
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.