« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Разширяват площта на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания

Община Бургас ще кандидатства за финансиране от Фонд „Социална закрила“ за разширяване площта на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания, който се помещава в блок № 10 в ж.к. “Славейков“. Предложението е на кмета Димитър Николов и ще бъде разгледано на предстоящата утре извънредна сесия на Общинския съвет. Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Бургас се намира в ж.к. “Славейков“, бл. 10, вх. А, В и партер. Състои се от три сектора с обща площ от 236,27 кв. м., като не разполага с дворно място и не е пригоден за лица с двигателни увреждания. Потребителите на Дневния център са 30 пълнолетни лица с интелектуални затруднения, както и персонал от 13 души. Понастоящем наличната площ не е достатъчна, за да се разположат всички необходими кабинети за дейностите с потребителите. Необходимо е допълнително помещение, чрез което да се разшири площта на социалната услуга и да се осигури достъпна среда за потребителите. Община Бургас е допустим кандидат по компонент 1 на Фонд „Социална закрила“ за придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база и изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги. Крайният срок, през който Фонд „Социална закрила“ е набира проектни предложения за финансиране е до 31.03.2022 г., а максималната сума, за която може да се кандидатства по Фонд „Социална закрила“ е в размер на 50 000 лв., което налага съфинансиране от Община Бургас на останалите 23664,54 лв. Проектът на Община Бургас предвижда поставяне на преместваем обект, в който ще бъдат обособени административно звено, кабинет за трудотерапия и стая за персонала. По този начин наличната към момента площ ще бъде използвана изцяло за предоставяне на социални услуги на потребителите от целевата група. Осъществяването на проекта ще осигури подобрен достъп до социални услуги, рехабилитационни и терапевтични дейности, които ще спомогнат за по-добрата интеграция на представителите на целевата група в общността.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 141
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 133
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 139
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 342
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 304
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.