« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Безплатна услуга за извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци

Община Бургас, съвместно с „НЕЛСЕН ЧИСТОТА“, продължава да предоставя безплатна услуга за извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци, генерирани при извършване на ремонти в дома. Новата услуга има за цел градът да бъде по-чист и същевременно да се спестят пари от разчистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци край контейнерните площадки и междублоковите пространства. Тя се предоставя при следните изисквания: Всеки притежател на строителни и едрогабаритни отпадъци е необходимо да подаде заявка за извозване на тел. 0893/337 909 056/844 820 – за дата, час и адрес. Извозването се осъществява в интервала от 07.30 до 16.00 часа за дните от понеделник до петък /включително/. Строителните отпадъци трябва да са поставени в чували. Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 3 куб. м. Отпадъците се изнасят на място с осигурен достъп за специализирания автомобил не по-рано от деня за извозване. За живущите в кварталите и съставните селища извозването се осъществява два пъти месечно. При неспазване на някое от посочените горе правила, отпадъците няма да бъдат извозени и лицето, което ги е изхвърлило, ще бъде санкционирано. При така създадените условия за безплатно извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци, общинските екоинспектори ще засилят контрола и при констатиране на нарушения ще се налагат глоби в максимален размер. Разделното събиране на отпадъци в специални мобилни центрове е една от най-търсените услуги, предлагани от Община Бургас. В мобилните центрове могат да бъдат предавани почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство - хартия, пластмаса, стъкло, метали, мазнини, електрическо и електронно оборудване, батерии, акумулатори, опасни битови отпадъци, излезли от употреба гуми, дрехи, лекарства с изтекъл срок. Това от своя страна ще предпазва природата от замърсяване с вредни и опасни вещества. Новата услуга, която Община Бургас предоставя на своите граждани за разделно събиране на отпадъци се осъществява чрез 19 броя мобилни центрове на територията на града, на разположение на гражданите в дните от вторник до събота включително /почивни дни неделя и понеделник/ и работното време от 09:30 до 18:00 ч. ж.к. " Меден рудник" срещу бл. 69; ж.к. "Меден рудник" срещу бл. 77; ж.к. "Меден рудник" пред тото пункта с/у м-н Лидъл; ж.к. "Меден рудник" срещу спортна площадка до бл. 449; ж.к. "Меден рудник" между бл. 84 и бл. 85; ж.к. "Меден рудник" до у-ще "Елин Пелин"; ж.к. "Братя Миладинови" зад бл. 56; ж.к. "Братя Миладинови" между у-ще "В. Априлов" и бл. 117; ж.к. "Лазур" до бл. 41; ж.к. "Лазур" до бл. 1; ж.к. "Зорница" на гърба на спортна зала "Бойчо Брънзов"; ж.к. "Зорница" до подлеза срещу бл. 20; ж.к. "Изгрев" между бл. 66 и бл. 65; ж.к." Изгрев" срещу бл. 32; ж.к. "Славейков" между бл. 36 и бл. 37; ж.к. "Славейков" отстрани на бл. 14 до детска млечна кухня; ЦГЧ зад хотел „Атаген“ и бл. 104, срещу защитено жилище; ЗДГЧ, в края на ул. „Фердинандова“; кв. „Сарафово“ кръстовище на ул. "Ангел Димитров" и "Ремсова".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 136
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 130
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 135
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 339
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 301
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.