« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Безплатни места за бежанци в операта и в кукления театър

Кукленият театър и операта в Бургас ще осигуряват за всяко свое представление безплатни места за бежанци от Украйна, както и за хора от други страни с аналогичен хуманитарен статут, които са се установили на територията на общината. Община Бургас от своя страна се ангажира да осигурява зони за безплатен достъп на организираните от нея събития. Инициативата „Споделено изкуство“ е начин културните институции и артистичните общности да изразят своята съпричастност към всички, които са били принудени да напуснат родните си места и се надяват да доставят радост на малчуганите и почитателите на оперното изкуство. В нашия репертоар са включени постановки, които са подходящи както за деца, така и за възрастни, надяваме се чрез изкуството да помогнем на хората да преодолеят шока от войната, да почувстват нашата подкрепа и съпричастност, коментира Христина Арсенова, директор на Държавен куклен театър Бургас. Музиката е универсален език, искаме инициативата да стигне до повече хора, които имат нужда от изкуство в тези трудни за тях дни, в залата на бургаската опера винаги ще има няколко свободни реда за тях, заяви Александър Текелиев, директор на музикалния институт. Първото събитие с безплатен достъп, организирано от Община Бургас, е кинофестивалът „София филм на брега“, чието юбилейно 20-то издание започва на 31 март. То се осъществява в партньорство с „Арт фест“. Броят на безплатните места ще се определя от капацитета на залите и локациите. Желаещите да посетят събитие трябва да имат готовност да покажат съответния документ, удостоверяващ статута им. При голям интерес ще бъдат подготвени пропуски, които ще се раздават на касите и на входа, до изчерпване на свободните места.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 130
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 124
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 128
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 333
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 295
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.