« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ОУ „Свети княз Борис I“ обменя опит в иновациите с други учебни заведения

За трета поредна година ОУ „Свети княз Борис I“ – град Бургас участва в Национална програма „Иновации в действие“ Модул 1. „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“. В периода 28.03.-30.03.2022 година училището е домакин и ще посрещне учители и ученици от партниращите училища: VII СУ „Найден Геров“ – град Варна, ОУ „Васил Левски“ – град Кърджали и ЧПГ „Образователни технологии“ – град София. Под мотото „Традиции и иновации“ ще се обменят добри практики като „Ученици учат ученици“, модулно обучение и приемственост, бинарни и интердисциплинарни уроци. Участниците в мобилността ще се докоснат до българската шевица, до растителния свят с практическа насоченост, до магията на думите в бягащия тест. Учениците от гостуващите училища ще участват в интердисциплинарния урок по физическо възпитание и спорт, музика и изобразителното изкуство „Марш. Триола. Фигурална композиция“ и в модулното обучение „Бойна стая на ума“. Гостите ще посетят Етнографския музей, в който ще бъде проведен изнесен урок на третокласници от училище „Свети княз Борис I“. Последният ден предстои публична изява на ОУ „Свети княз Борис I“ – град Бургас и партниращите училища, с участието на родители, които са наши партньори и съмишленици за мултиплициране на иновациите и опита. Мобилността ще завърши със съвместни продукти за популяризиране на иновациите – брошура, статия, електронна книга и електронен фотоалбум.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 132
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 127
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 131
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 336
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 298
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.