« април 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учебните заведения в Бургас не могат да поемат всички украински деца

В област Бургас има готовност децата на украинските бежанци да започнат да учат в училища и детски градини. Това стана ясно след заседанието на Кризисния щаб, което приключи преди минути. Пред Флагман.бг областният управител Стойко Танков обобщи решенията, които са взети. Най-сложно е положението в община Бургас, тъй като детските градини и училищата нямат достатъчно капацитет. На срещата присъстваше и зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева. Тя обясни пред Флагман.бг, че Община Бургас ще помогне за организацията на РУО в процеса за приема. "Г-жа Ананиева обеща да потърси други помещения и възможности за приемане на децата. В момента създаваме Междуведомствена комисия, в която ще са Регионалното управление на образованието и Регионалната здравна инспекция. Тя ще решава проблема с приема на децата в детските градини и училищата, тъй като те трябва да са имунизирани и да има ясна информация, за да не предизвикаме усложнения в работата на учебните заведения“, каза Стойко Танков. На заседанието, освен анализ на действията на Кризисния щаб, са обсъдени и проблемите, свързани с украинските бежанци. Към момента най-сериозен е въпросът с придобиването на статут. От следващия вторник ще бъдат разкрити пунктове в районни управления в областта. В момента от Държавната агенция за бежанците обучава полицаи, които от вторник ще приемат документи. Стойко Танков даде положителна оценка за работата на Кризисния център. „Имахме и проблеми поради несъгласуване между нас и Държавната агенция за бежанците. Оттам ни увериха, че всеки ден ще има техен представител на място“, добави областният управител.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Образователен форум дава старт на честванията за 50-годишния юбилей на Спортното училище в Бургас

  • 31 Мар 2023
  • 444
В навечерието на своя 50-годишен юбилей учениците от СУ „Юрий Гагарин“ - Бургас организират образователна конференция на тема „УЧИЛИЩЕ И СПОРТ – ЦЕЛ БЕЗ ПЛАН ОСТАВА САМО ЖЕЛАНИЕ“. Събитието ще се проведе на 5 април /сряда/ от 10 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”.

Фестивалът „София филм фест на брега” откри емоционално своето 21-во издание в Бургас

  • 31 Мар 2023
  • 313
*Като на кино:Баща и син правят премиерите си в Културен дом НХК в Бургас с 40 години разлика Емоционално бе откриването на 21-вото издание на „София филм фест на брега” в Бургас.

Пускат автобусна линия за членовете на секционните избирателни комисии в нощта на изборите

  • 31 Мар 2023
  • 317
За извозване членовете на секционните избирателни комисии в изборната нощ на 2-ри срещу 3-ти април ще се движи допълнителна линия, която ще тръгва от спирка „Зорница“ / от страната на УМБАЛ/ в часовете: 0:00 ч., 0:30 ч., 1:30 ч., 2:30 ч., 3:30 ч., 4:30 ч.

Библиотеката в Бургас показва копие на скафандъра на Нийл Армстронг, с който стъпва на Луната

  • 30 Мар 2023
  • 586
Регионална библиотека „Пейо К. Яворов” ще отбележи своята 135-годшнина с представянето на една от 15-те реплики на скафандъра на Нийл Армстронг, с който той стъпва на Луната.

Наградиха отличниците в състезанието по английски език за петокласници "Let`s Have Fun"

  • 30 Мар 2023
  • 553
Общо 66 бургаски ученици бяха наградени на официална церемония в Експо център „Флора“ за постигнати отлични резултати от състезанието по английски език за 5.