« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учебните заведения в Бургас не могат да поемат всички украински деца

В област Бургас има готовност децата на украинските бежанци да започнат да учат в училища и детски градини. Това стана ясно след заседанието на Кризисния щаб, което приключи преди минути. Пред Флагман.бг областният управител Стойко Танков обобщи решенията, които са взети. Най-сложно е положението в община Бургас, тъй като детските градини и училищата нямат достатъчно капацитет. На срещата присъстваше и зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева. Тя обясни пред Флагман.бг, че Община Бургас ще помогне за организацията на РУО в процеса за приема. "Г-жа Ананиева обеща да потърси други помещения и възможности за приемане на децата. В момента създаваме Междуведомствена комисия, в която ще са Регионалното управление на образованието и Регионалната здравна инспекция. Тя ще решава проблема с приема на децата в детските градини и училищата, тъй като те трябва да са имунизирани и да има ясна информация, за да не предизвикаме усложнения в работата на учебните заведения“, каза Стойко Танков. На заседанието, освен анализ на действията на Кризисния щаб, са обсъдени и проблемите, свързани с украинските бежанци. Към момента най-сериозен е въпросът с придобиването на статут. От следващия вторник ще бъдат разкрити пунктове в районни управления в областта. В момента от Държавната агенция за бежанците обучава полицаи, които от вторник ще приемат документи. Стойко Танков даде положителна оценка за работата на Кризисния център. „Имахме и проблеми поради несъгласуване между нас и Държавната агенция за бежанците. Оттам ни увериха, че всеки ден ще има техен представител на място“, добави областният управител.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Лектор от Егейския университет в Турция представи интересна презентация в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 22 Май 2024
  • 339
Лекция за представяне на Егейския университет, Измир, Република Турция и възможностите за сътрудничеството в областта на научните изследвания се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-ВАРНА ПОИСКА ПРЕКРАТЯВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА ДВЕ СДРУЖЕНИЯ

  • 22 Май 2024
  • 253
Окръжна прокуратура – Варна е внесла в съда две искови молби на основание чл. 13, ал. 1, т. 3, б. „Б“ от ЗЮЛНЦ за прекратяване дейността на две сдружения с нестопанска цел, регистрирани през 2014 година.

Българският държавен глава бе посрещнат в Рим

  • 22 Май 2024
  • 256
Българският държавен глава бе посрещнат от президента на Италианската република Серджо Матарела за откриването на офис на Европейската организация за публично право в Рим

Работна среща за ускорената реконструкция на ГКПП Малко Търново се проведе в Министерския съвет

  • 22 Май 2024
  • 279
Работна среща за реконструкцията на ГКПП Малко Търново свика министър-председателят Димитър Главчев.

Децата на Поморие ще бъдат част от III Национално шахматно турне „Асеневци“ 2024 г.

  • 22 Май 2024
  • 249
За трета поредна година Шахматен клуб „Асеневци“ организира мащабно национално шахматно турне.