« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Семинари „Специализирано обучение по опазване на околната среда за професионални екскурзоводи„

В Бургас и в турския град Одрин се проведоха два специализирани семинара под надслов „Специализираното обучение по опазване на околната среда за професионални екскурзоводи„Национална асоциация "Българско Черноморие" е водещ партньор в изпълнението на проекта за екологично образование в трансграничния район" по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция Национална асоциация "Българско Черноморие" е организатор на тридневният обучителен семинар по опазване на околната среда за професионални екскурзоводи за района на Странджа планина, проведен в гр. Бургас. Проектът се изпълнява съвместно с турската неправителствена организация „Сдружение природен спортен клуб Одрин”, които бяха домакини на тридневният семинар в гр. Одрин, Република Турция. На семинарите за изграждане на капацитет от екологично образовани професионални водачи бяха разработени и представени специализирани презентации по съответните теми от експерти от Бургас и Одрин. В двата семинара участваха по 40 участника от България и Турция, основно екскурзоводи, но наред с тях имаше и представители на местната власт и неправителствени организации, работещи с в сферата на туризма. По време на семинарите се разискваха теми свързани със характеристиките на Странжда планина – флора, фауна, географско положение в двете държави, международните норми за опазването на природното наследство, развитие на туризма на територията на Природен парк Странджа, българското и турското законодателство и политики, свързани с управлението и опазването на парк Странджа, aлтернативния туризъм, фестивали и обичаи в природен парк Странджа. Проведоха се серия от дискусии за защита на трансграничното наследство и начините на промотиране на еко и алтернативният туризъм в района на Странджа планина.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАД 133 000 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ЩЕ БЪДАТ ПОДКРЕПЕНИ ПО ПРОЕКТИ НА МОН

  • 19 Апр 2024
  • 35
257 млн. лева европейско финансиране ще бъдат инвестирани в подкрепа и приобщаване на деца и ученици по проектите „Силен старт“ и „Успех за теб“, които МОН изпълнява в рамките на европейската програма „Образование“.

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИЯТ БИЗНЕС СЕ СРЕЩА СЪС СТУДЕНТИ И УЧЕНИЦИ ОТ БУРГАС

  • 19 Апр 2024
  • 58
Топ мениджъри от авторитетни компании в сферата на аутсорсинг и технологичната индустрия ще дискутират последните трендове в сектора и кариерните възможности със студентите и ученици от Бургас.

БОЙКО КРЪСТАНОВ, ДАНИЕЛ ПЕЕВ И ЯВОР БАХАРОВ ЩЕ ВИ РАЗЧУВСТВАТ КАТО „ОТЧАЯНИ СЪПРУЗИ“ В НХК НА 24 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 45
Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров са „Отчаяни съпрузи“.

Министър Евтим Милошев проведе работна среща с институциите, които са отговорни за издаването на визи и разрешителни за работа на граждани от трети страни

  • 19 Апр 2024
  • 75
Срещата е в отговор на поставените от туристическия бранш въпроси относно бавния процес при вноса на работна ръка

НА 28 АПРИЛ ЧИТАЛИЩЕ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ 1985" ОРГАНИЗИРА КОНЦЕРТ "ПЪСТРА ЦВЕТНИЦА"

  • 19 Апр 2024
  • 88
На 28 април, неделя, от 10:30 ч., Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" организира концерт "Пъстра Цветница" със съдействието на Община Бургас.