« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Семинари „Специализирано обучение по опазване на околната среда за професионални екскурзоводи„

В Бургас и в турския град Одрин се проведоха два специализирани семинара под надслов „Специализираното обучение по опазване на околната среда за професионални екскурзоводи„Национална асоциация "Българско Черноморие" е водещ партньор в изпълнението на проекта за екологично образование в трансграничния район" по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция Национална асоциация "Българско Черноморие" е организатор на тридневният обучителен семинар по опазване на околната среда за професионални екскурзоводи за района на Странджа планина, проведен в гр. Бургас. Проектът се изпълнява съвместно с турската неправителствена организация „Сдружение природен спортен клуб Одрин”, които бяха домакини на тридневният семинар в гр. Одрин, Република Турция. На семинарите за изграждане на капацитет от екологично образовани професионални водачи бяха разработени и представени специализирани презентации по съответните теми от експерти от Бургас и Одрин. В двата семинара участваха по 40 участника от България и Турция, основно екскурзоводи, но наред с тях имаше и представители на местната власт и неправителствени организации, работещи с в сферата на туризма. По време на семинарите се разискваха теми свързани със характеристиките на Странжда планина – флора, фауна, географско положение в двете държави, международните норми за опазването на природното наследство, развитие на туризма на територията на Природен парк Странджа, българското и турското законодателство и политики, свързани с управлението и опазването на парк Странджа, aлтернативния туризъм, фестивали и обичаи в природен парк Странджа. Проведоха се серия от дискусии за защита на трансграничното наследство и начините на промотиране на еко и алтернативният туризъм в района на Странджа планина.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища

  • 30 Юни 2022
  • 950
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне на предназначението на сградите. За едностайните жилища вече ще се разрешава да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС

  • 30 Юни 2022
  • 821
България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС. „Повечето хора имат очаквания и са фокусирани основно върху проектите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а не върху реформите, които предстоят.

Грамофонът на „Богориди“ става сцена на изкуствата утре, 1 юли

  • 30 Юни 2022
  • 836
На 1 юли край емблематичната за Бургас скулптура на ул. „Богориди“ отново ще се съберат деца и гости на града за поредната лятна артистична акция „Петъчен Грамоfon“. От 10 до 12 часа там ще се проведе Ателие за рисуване на грамофонни плочи, с ръководители Вили Колева и Валентина Кънева. Малките художници ще дадат нов живот на отчислени от фонда на библиотеката плочи, като ги превърнат в произведения на изкуството.

Най-новата песен на Стефан Диомов ще открие осмата фото изложба на композитора

  • 29 Юни 2022
  • 1006
Най-новият детски хит на ВГ „Изгревчета“ – „Нека да ви кажа“, написан специално за групата от маестро Стефан Диомов, ще бъде официално представен на 1 юли, петък, от 20.30 часа на открита сцена „Охлюва“.

Бургаският музей представя резултатите от подводните разкопки при нос Чироза през 2022 г.

  • 29 Юни 2022
  • 990
На 30 юни 2022 г., четвъртък, от 11:00 ч. в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г.