Програма “Невроезикова превенция срещу деменцията” стартира пилотно в община Бургас

Програма “Невроезикова превенция срещу деменцията” стартира пилотно в община Бургас. Терапевтичната методика е на фондация, която работи с Малага, Испания и прилага практики от тяхната социална система. У нас основатели са Петя Кирилова и Антонио Пере. Деменцията и алцхаймер и други дегенеративни заболявания, се превръщат в тежък бич за човечеството и влошават качеството на живот на все по -млади хора, не само у нас. За да се противопоставим, превенцията трябва да започне навреме. Програмата на фондацията е основана основно на изучаването на чужд език, но и още много занимания, които стимулират активността Петя Кирилова и Антонио Пере са преподаватели по иснапнски език и въз основа на практически опит и от Испания създават постепенно своите практики, работят вече с много лекари и специалисти, които се включват със знанията и уменията си. В момента работят с бургаския пенсионерски клуб Моряк Фондацията се надява скоро да получи зала за своите дейности, както и да ги разширява за все по голям кръг от хора, за превенция на деменцията навреме.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 77
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 82
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 73
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 111
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 79
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.