« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Програма “Невроезикова превенция срещу деменцията” стартира пилотно в община Бургас

Програма “Невроезикова превенция срещу деменцията” стартира пилотно в община Бургас. Терапевтичната методика е на фондация, която работи с Малага, Испания и прилага практики от тяхната социална система. У нас основатели са Петя Кирилова и Антонио Пере. Деменцията и алцхаймер и други дегенеративни заболявания, се превръщат в тежък бич за човечеството и влошават качеството на живот на все по -млади хора, не само у нас. За да се противопоставим, превенцията трябва да започне навреме. Програмата на фондацията е основана основно на изучаването на чужд език, но и още много занимания, които стимулират активността Петя Кирилова и Антонио Пере са преподаватели по иснапнски език и въз основа на практически опит и от Испания създават постепенно своите практики, работят вече с много лекари и специалисти, които се включват със знанията и уменията си. В момента работят с бургаския пенсионерски клуб Моряк Фондацията се надява скоро да получи зала за своите дейности, както и да ги разширява за все по голям кръг от хора, за превенция на деменцията навреме.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Запишете се за безплатния турнир по дартс за любители

  • 04 Юли 2022
  • 50
Екипите на Младежкия международен център в Бургас и общинския отдел „Младежки политики“ канят всички желаещи на турнир по дартс за любители, носещ името „БАРтс“.

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас

  • 04 Юли 2022
  • 44
Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата от нашия град и областта. Канят се жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“.

Граждани може да дават идеи за природосъобразни решения в градската среда

  • 04 Юли 2022
  • 45
Граждани може да дават идеи за природосъобразни решения в градската среда.

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища

  • 30 Юни 2022
  • 964
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне на предназначението на сградите. За едностайните жилища вече ще се разрешава да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС

  • 30 Юни 2022
  • 834
България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС. „Повечето хора имат очаквания и са фокусирани основно върху проектите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а не върху реформите, които предстоят.