Запишете се за “Киноклас Бургас 2022” към „София филм фест на брега“!

Тогава побързайте да се запишете за “Киноклас Бургас 2022” към „София филм фест на брега“. Крайният срок е 31 януари. Четвъртото издание на кинокласа ще се проведе от 2 февруари до 25 март. Целта на организаторите е да провокират млади талантливи бургазлии да покажат Бургас през своите очи, да разкажат лични истории за своя град, свързани с морето и съкровените му места. В кинокласа могат да участват хора на възраст между 12 и 40 години. Те трябва да заявят желанието си на лично съобщение на страницата на „София филм фест на брега“ във Фейсбук (sffnabrega). Таксата за участие е 140 лв. (за всички етапи). Записването се отнася до цялата продължителност на “КИНОКЛАС – Бургас 2022”. Кинокласът е пространство за запознаване с киноизкуството, за учене на киноезик, за откриване на бъдещи кинотворци и приятели, обясняват организаторите. Всяка година художественият ръководител на „София филм фест на брега“ проф. Георги Дюлгеров определя темата, върху която младите ентусиасти работят. Тази година тя е “Документално кино“. Както всяка година, учениците ще сформират младежкото жури, което ще връчи наградата на най-добър филм от късометражната програма. Членовете на журито ще имат и безплатен достъп до всички фестивални прожекции. Кинокласът се състои от три етапа: Първи етап 02-27 ФЕВРУАРИ 2022 – онлайн лекции (2 пъти седмично по 2 учебни часа) по режисура; създаване на сценарии; операторско майсторство; сценография в документалното кино; звукорежисура; монтаж Втори етап 01-07 МАРТ 2022 – разпределяне на екипи; подготовка за снимки (алтернативно на живо или онлайн) 08-16 МАРТ 2022 – заснемане и монтаж на филмите Трети етап 17-25 МАРТ 2022 – гледане и обсъждане на филмите от програмата на 20. София филм фест на брега Кинокласът е ръководен от режисьора Надежда Косева (https://www.imdb.com/name/nm0467011/?ref_=fn_al_nm_1), а преподаватели ще бъдат Кирил Проданов (https://www.imdb.com/name/nm3461227/?ref_=fn_al_nm_2), Ивелина Минева (https://www.imdb.com/name/nm4114140/?ref_=nv_sr_srsg_0) и други доказани документалисти. Надежда Косева е родена в София през 1974. Завършва режисура в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов‘‘ в класа на проф. Георги Дюлгеров, след което участва в омнибуса ,,Поколение: изгубени и намерени‘‘ (2005) с филма ,,Ритуалът‘‘. Следват късометражните ,,Омлет‘‘ (2009) и ,,Втори дубъл‘‘ (2011), а последният й опит в късото кино ,,Старецът и морето‘‘ беше част от проекта 8`19`` (2017) - шест новели по разкази на Георги Господинов. Пълнометражният дебют на режисьора е игралният филм “Ирина” (2018). Филмите на Надежда Косева обикалят света и печелят награди на фестивали като Берлинале, Сънданс, Сараево, Варшава, Солун, Котбус, Мароко и други. От 2019 година Надежда Косева създава и преподава в кинокласове в София, Бургас и Варна. София филм фест на брега / Sofia International Film Festival At The Coast

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 122
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 118
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 124
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 325
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 290
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас