« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

НБУ и Община Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

НБУ и Община Бургас подписаха днес меморандум за сътрудничество. Под споразумението поставиха подписите си проф. д-р Веселин Методиев, председател на настоятелството на НБУ и кметът на Бургас Димитър Николов.На срещата присъства и проф. д-р инж. Арх. Пеньо Столаров, програмен директор Департамент „Архитектура“ в НБУ и арх. Емил Бурулянов, гл. архитект на Община Бургас. Идеята е в Бургас да се провеждат различни форми на обучение, които да бъдат част от цялата система от кредити по студентски програми, чрез които се придобива определена образователно-квалификационна степен в НБУ. Коментирани са възможностите за майсторски класове, квалификационни обучения, курсове и други образователни модули. Първата стъпка в тази посока вече е реализирана чрез проф. Столаров и Департамент „Архитектура“, чийто студенти имат поставени задачи, свързани с архитектурата на Бургас. 12 конкретни локации в града са предизвикали интереса на студентите от НБУ, които разработват проектите си за тях. „Идеите на младите хора ще бъдат представени пред бургаската общественост“, поясни арх. Бурулянов. Сред участниците в тази комплексна задача са две момичета от Бургас, които са завършили „Архитектура“ в Лондон и в момента са част от магистърската програма по архитектура в НБУ, разясни проф. д-р Методиев. „Предстои да се конкретизират кои други области на познанието представляват интерес за Бургас. Продължаващо образование е бъдещето, вече се търсят различни форми на образование, далеч от традиционните форми. И Бургас е отлично място за реализацията им“, каза още проф. д-р Методиев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 34
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 39
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение

Безплатно мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие „Помогни ми“

  • 18 Апр 2024
  • 51
Безплатното мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие „Помогни ми“ може да се изтегли от App Store и от Google Play.

Министърът на културата Найден Тодоров посети изложбата „Франц фон Щук"

  • 18 Апр 2024
  • 47
Между светлината и мрака“, която се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и фондация „Лъчезар Цоцорков“.