« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представят книга медицинско ръководство за специалисти и пациенти в Библиотеката

Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България ( АОРЛЮБ) , с подкрепата на Община Бургас, Университет „Проф.д-р Асен Златаров”, РК на БЛС Бургас и д-р Даниел Петков организират представяне на книгата „Ръководство на ларингектомирания” от д-р Ицхак Брук, САЩ. Събитието ще се състои на 1 декември /сряда/ в Зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека . Изданието на български език е резултат от съвместната работа от автора, преводача доц.д-р Димитър Пазарджиклиев и председателя на Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България, Проф.д-р Валентин Стоянов, който е и преподавател в Университет „Проф.д-р Асен Златаров”. С тази книга се слага началото на ефективно подпомагане на пациенти, преживели тежка операция и техните близки в първите дни, седмици и месеци след хироргичното лечение.Книгата разглежда проблемите с диагностицирането и лечението на коварното заболяване. Видовете хирургично лечение, резултатите, контролът на болката и други проблеми. Изданието ще се предоставя безплатно на гостите по време на събитието. Книгата „Ръководство на ларингектомирания” бе представена на XV Национален конгрес по УНГ в началото на ноември и бе посрещната с интерес и внимание от всички лекари, участващи в него. Д-р Даниел Петков е отоларинголог, началник Отделение „Уши, нос, гърло“ в УМБАЛ Бургас. Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България е създадена през 2015 година. Нейни цели са професионалното усъвършенстване на лекарите по УНГ болести в региона, подпомагане на тяхната научна и практична дейност , както и подкрепа към пациентите.През годините Асоциацията е провела осем научно-практически конференции с участието на водещи лекари от цялата страната и е дала възможност за изява на млади лекари от Бургас

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Спортни събития на Никулден

  • 02 Дек 2021
  • 93
Наред с богатата културна програма, Бургас винаги посреща своя празник Никулден с поредица спортни събития. Така ще е и този декември. Движението и спортът са неразделна част от здравословния начин на живот и помагат на хората да остаряват красиво. Така че намирайте време да ги практикувате!

Балетната класика „Жизел“ в бургаската опера

  • 02 Дек 2021
  • 93
Първото събитие в програмата за декември на Държавна опера – Бургас е балетната класика „Жизел“ по музика на Адолф Адам, считана за един от най-романтичните балетни произведения, ще представи отново на бургаска сцена новия прочит на красивата любовна история – постановка и режисура на Галина Калчева, която е и репетитор на балетната трупа на Държавна опера – Бургас.

Коледен календар на „Бургас харесва младите“

  • 02 Дек 2021
  • 98
Отборът на информационния портал „Бургас харесва младите“ към Община Бургас ви предлага да се включите в едно вълнуващо празнично събитие.

Допълнително пари за безплатен транспорт на децата и учениците отпускат на общините

  • 01 Дек 2021
  • 192
Правителството отпусна допълнително по бюджетите на общините 2 356 534 лв. за 2021 г. за компенсиране на безплатния транспорт на деца и ученици.

Новият български филм „Спекуланти“ с първа прожекция в Бургас

  • 01 Дек 2021
  • 152
Определян като „първия български финансов трилър“, новият филм „Спекуланти“ ще бъде представен за първи път в Бургас с две прожекции – от 17:30 и 20:00 ч., на 04.12.2021 г. (събота), в зала „Тончо Русев“ на НХК.