« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нов реанимобил купен със събрани капачки в УМБАЛ - Бургас

УМБАЛ Бургас вече има реанимобил, купена със средства от рециклирани капачки и дарители. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите. Реанимобилът "Мерцедес" е внесен от Германия и вече изпълнява функциите си в болницата - да транспортира бебета и малки деца до други лечебни заведения, когато това се налага. Оборудван е с всичко необходимо за лесен транспорт, включително и със специална шина за транспортния кувьоз на Отделението по неонатология. Автомобилът е климатизиран, предлага изключителен комфорт за екипа, който транспортира детето, снабден е с всичко необходимо като инсталации - кислород, ел. изводи за включване на апарати, много удобни шкафове за медикаменти, две седящи места, допълнителна носилка с механизъм за лесно прехвърляне на пациент, транспортна чанта и т.н. Цената на реанимобила е 39 375 лв. Половината от сумата е от предадените в болницата капачки за рециклиране. Другата половина - от парични дарения най-вече на близки на пациенти на Отделението по неонатология. По подобен начин преди време бе закупен и кувьоз от най-висок клас - също с помощта на дарители. Оттук-нататък Отделението по неонатология спира да приема капачки в УМБАЛ Бургас и ще организира специални акции, на които те да бъдат предавани. "Всекидневното пренасяне на туби и шишета от входовете до склада, а след това - стотици туби и шишета от склада до камиона се извършва само от няколко души, които се задъхват от други задължения и извънредни смени в болницата, затова решихме да организираме акции по предаване няколко пъти в годината, на които всеки ще може да донесе събраните капачки и сам да ги остави в камиона", каза д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология. Тя благодари на всички, които са се включвали в акциите до момента. Следващата цел на Отделението е закупуване на Оксимиксер - апарат, който подпомага дишането на преждевременно родени бебета. ИЗТОЧНИК ФЛАГМАН

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Спортни събития на Никулден

  • 02 Дек 2021
  • 120
Наред с богатата културна програма, Бургас винаги посреща своя празник Никулден с поредица спортни събития. Така ще е и този декември. Движението и спортът са неразделна част от здравословния начин на живот и помагат на хората да остаряват красиво. Така че намирайте време да ги практикувате!

Балетната класика „Жизел“ в бургаската опера

  • 02 Дек 2021
  • 111
Първото събитие в програмата за декември на Държавна опера – Бургас е балетната класика „Жизел“ по музика на Адолф Адам, считана за един от най-романтичните балетни произведения, ще представи отново на бургаска сцена новия прочит на красивата любовна история – постановка и режисура на Галина Калчева, която е и репетитор на балетната трупа на Държавна опера – Бургас.

Коледен календар на „Бургас харесва младите“

  • 02 Дек 2021
  • 117
Отборът на информационния портал „Бургас харесва младите“ към Община Бургас ви предлага да се включите в едно вълнуващо празнично събитие.

Допълнително пари за безплатен транспорт на децата и учениците отпускат на общините

  • 01 Дек 2021
  • 210
Правителството отпусна допълнително по бюджетите на общините 2 356 534 лв. за 2021 г. за компенсиране на безплатния транспорт на деца и ученици.

Новият български филм „Спекуланти“ с първа прожекция в Бургас

  • 01 Дек 2021
  • 174
Определян като „първия български финансов трилър“, новият филм „Спекуланти“ ще бъде представен за първи път в Бургас с две прожекции – от 17:30 и 20:00 ч., на 04.12.2021 г. (събота), в зала „Тончо Русев“ на НХК.