« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Местният Парламент избира новите почетни граждани

Местният парламент на Бургас ще избере новите почетни граждани. Сред предложенията са Мария Бакалова, Стефани Кирякова, Илиян Иванов и Дана Проданова.Ще се дискутират също възможностите за включване на Бургас в Алианс „Българско Черноморие“- той  ще  създаде и и поддържа на дигитална платформа и маркетингова стратегия ,членският внос е 4 процента от туристическия данък на дадената община.През филтъра на съветниците днес ще премине и  местната Наредба  за за управление на отпадъците. В дневния ред са още ремонт на бул. „Никола Петков“ в ж.к. „Изгрев“, ремонт и асфалтиране на улиците в с. Равнец. Съветници ще питат за осветлението в парк Изгрев, за бетонните елементи на плаж Север, за неуглредните сгради по Александровска. Ще се търстя и съпоставки на приходите от зелена зона в съответствие с разходите. Предстои да бъде одобрен списъка с 28 финансирани за инвитро процедури, подпомогнати с по 2 хиляди лева. Предложено е и подпомагане на изявени спортисти за участието им на Световно първенство по свободна борба за ветерани и квалификационен турнир от веригата „Kinder joy of moving Tennis Trophy“. Европейските шампиони за юноши за 2021 г. бургаските акробати Г. Стоянов и В. Коточев и– Световния шампион по борба за ученици за 2021 Ердал Галип чрез  решение на ОС ще могат да получат финансови награди, такива ще има и за клубовете им. Председателят на спортната комисия Йордан Георгиев предлага още надпреварата за приз Жулета Шишманова да стане част от Световната верига на Гранд при турнирите като Община Бургас предвиди необходимите средства за провеждането.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 160
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 145
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.

В Бургас ще се проведе българо – румънски икономически форум

  • 17 Май 2022
  • 160
Двустранната търговска камара България - Румъния , Община Бургас и Бургаската търговско – промишлена палата са организатори на предстояща среща „Как да бъдем успешни на румънския пазар”. Тя ще се проведе този четвъртък, от 10:00 часа, в експоцентър „Флора“.

Държавни институции ще ползват опита на Община Бургас за осигуряване на достъпна среда

  • 16 Май 2022
  • 327
Дългогодишната и целенасочена дейност по осигуряване на достъпна среда и равни възможности за хората с трайни увреждания на екипа на Община Бургас поучи заслужено признание.

Билингва антология „Поетични перли“ – на български и френски език

  • 16 Май 2022
  • 278
Стихове на съвременни бургаски поети са представени в билингва антология „Поетични перли“ – на български и френски език. Съставителят и преводач Добрина Маринова преведе свои любими поети, за да ги представи на читателите във Франция.