« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”. Шестима преподаватели приключиха своите обучения по програма Еразъм+. Те са финансирани по програма „Еразъм+ К1”, ключова дейност „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Училищно образование“. Учителите ще споделят своя опит в онлайн събитие, което ще се състои на 21 октомври /четвъртък/ от 16:00 часа. Можете да се свържете с нас онлайн през Teams: https://tinyurl.com/yhumdsq2 Преподавателите взеха участие в следните обучения: “Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools” – Барселона, Испания с бенефициент Велика Гюлемерова; Дъблин, Ирландия – Дарина Кандарова, Виолета Иванова; “The best digital tools for English language teachers” – Ница , Франция с бенефициент Ивелина Колева и “Teaching languages in the digital era: the best apps, web platforms and ICT resources for​ learning languages” – Палермо, Италия с бенефициенти Надежда Гълъбова; “Using Technology in the ClassroomЧ – Спит, Хърватия с бенифициент Мариана Колева. Всички обучения бяха проведени на английски език и с интерактивен подход. Участниците подобриха знанията си за това какво прави една класна стая успешна и ефективна чрез прилагане на нови стратегии за преподаване, запознаха се с нови творчески методи и стратегии за преподаване, придобиха практически умения за прилагане на критично и творческо мислене, ИКТ в образованието, мултидисциплинарен подход. Всички учители подобриха езиковите си умения и създадоха контакти за бъдещи съвместни дейности с колеги от други страни. В рамките на вътрешно институционалната квалификация всички участници ще споделят знания и умения с колегите си. Предстоят интересни уроци и заключителни дейности по проекта.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Спортни събития на Никулден

  • 02 Дек 2021
  • 106
Наред с богатата културна програма, Бургас винаги посреща своя празник Никулден с поредица спортни събития. Така ще е и този декември. Движението и спортът са неразделна част от здравословния начин на живот и помагат на хората да остаряват красиво. Така че намирайте време да ги практикувате!

Балетната класика „Жизел“ в бургаската опера

  • 02 Дек 2021
  • 101
Първото събитие в програмата за декември на Държавна опера – Бургас е балетната класика „Жизел“ по музика на Адолф Адам, считана за един от най-романтичните балетни произведения, ще представи отново на бургаска сцена новия прочит на красивата любовна история – постановка и режисура на Галина Калчева, която е и репетитор на балетната трупа на Държавна опера – Бургас.

Коледен календар на „Бургас харесва младите“

  • 02 Дек 2021
  • 107
Отборът на информационния портал „Бургас харесва младите“ към Община Бургас ви предлага да се включите в едно вълнуващо празнично събитие.

Допълнително пари за безплатен транспорт на децата и учениците отпускат на общините

  • 01 Дек 2021
  • 202
Правителството отпусна допълнително по бюджетите на общините 2 356 534 лв. за 2021 г. за компенсиране на безплатния транспорт на деца и ученици.

Новият български филм „Спекуланти“ с първа прожекция в Бургас

  • 01 Дек 2021
  • 160
Определян като „първия български финансов трилър“, новият филм „Спекуланти“ ще бъде представен за първи път в Бургас с две прожекции – от 17:30 и 20:00 ч., на 04.12.2021 г. (събота), в зала „Тончо Русев“ на НХК.