« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Виртуалната и добавена реалност – VR и AR, влизат в бургаските училища

Вече 70 учители, преподаващи на 3 клас, бяха обучени и квалифицирани за работа със специализирания софтуер в образователна среда по проекта „Първокласно начало - виртуална и добавена реалност“ на Община Бургас. Веднага след него учителите получиха лиценз за достъп до иновативната и единствена по рода си у нас XR-лаборатория. Преди да бъде въведена новата технология в класовете, предстои учителите да разработят своите бъдещи уроци, използвайки новите възможности на виртуалната и добавена реалност. Първото по рода си обучение на преподаватели за работа с новата технологична XR платформа премина в сградата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и в Експо център „Флора Бургас“, докато стане напълно готов иновативният обучителен Център за виртуална и добавена реалност, създаден от Община Бургас и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, със съдействието на американската корпорация „ЕОН Реалити“. Обучение за работа с нея ще преминават поетапно и преподавателите на по-горните класове. Кметът Димитър Николов посети XR-центъра, който се намира в Конгресния център до Морска гара, където зам.-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Сотир Сотиров и екипът му демонстрираха възможностите на модерната високотехнологична софтуерна платформа. XR-центърът разполага с най-съвременна техника за виртуална и добавена реалност, а целта му е да вдъхнови бургаските ученици, студенти и преподаватели да използват иновативните технологии в сферата на образованието и да подпомага бизнеса в намирането на новаторски подходи при обучението на кадри. Създадените ресурси предлагат богати възможности за демонстрация на 3D обекти и 360-градусови панорами, като последните могат да се правят виртуални разходки в праисторическите времена, дълбините на морското дъно или необятния Космос, да се разгледат красотите на Бургас или пък Амазонските джунгли. 3D уроците ще бъдат от полза в часовете по биология, химия, физика, природа и обществото и много други. XR-центърът ще осигури достъп до специализирания софтуер и висококачествени дигитални материали за обучение на над 750 преподаватели и 5000 студенти и ученици през следващите 5 години.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 237
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 282
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 217
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 274
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 239
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.