Министерството на туризма прави проверка на плажа на къмпинг Оазис

По разпореждане на министър Николина Ангелкова, Министерството на туризма инициира съвместна проверка на ангажираните институции във връзка със сигнала за заравняване на дюни на плажа при къмпинг Оазис. В нея ще се включат представители на РИОСВ – Бургас, областна администрация – Бургас и община Царево. Съгласно разпоредбите на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (чл.8), министърът на туризма е оправомощен да извършва подготвителните действия за предоставяне на концесии за морски плажове при условията и по реда на закона; да внася в Министерския съвет предложения за предоставяне на концесии за морските плажове; да организира процедурите за определяне на концесионер; да сключва концесионните договори; да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове и сключва наемните договори; да организира контрола по изпълнение на задълженията по сключените концесионни договори и договорите за наем; да представлява държавата по дела, образувани във връзка с възникнали спорове по сключени концесионни договори, съответно договори за наем на морските плажове. Предвид нуждата от бързи и координирани действия се инициира съвместната проверка. Съгласно решение на МС за плажът при къмпинг Оазис е организиран конкурс за концесия. Към момента се продава документация и се събират оферти за участие. Министър Ангелкова разпореди и специалният телефон: +359 2 90 46 833 и e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за сигнали за нередности на морските плажове, които действаха през активния летен сезон, да работят целогодишно. “Наша основна цел е да опазим морските плажове и да ги развиваме устойчиво, за да предложим най-добри условия на туристите“, каза министър Ангелкова. По думите ѝ през годините винаги има подобни сигнали през зимния сезон, когато недоброжелатели експлоатират морските плажове за собствени нужди – добив на пясък, отнемане или разширяване на активната площ и др. „Ще дадем възможност всеки гражданин да ни сигнализира и дори обажданията да не са в нашите правомощия, ще сезираме компетентните органи, за да предотвратим всеки опит на злоупотреби“, допълни Николина Ангелкова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 121
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 132
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 114
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 152
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 106
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.