Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят. За тази цел предната седмица се проведе онлайн обучение на всички учители от детските градини и училища, които ще преподават новия учебен предмет. То бе организирано от Центъра за личностно развитие, като на него доц. д-р Захарий Дечев запозна учителите с методиката и организацията на педагогическата ситуация и урока по краезнание. За осъществяване на програмата Община Бургас издаде учебна програма по краезнание „Моят град Бургас” и „Дидактика на обучението по краезнание” с автор доц. ст. ик. д-р Захарий Дечев – председател на Дружеството на краеведите в Бургас „Георги поп Аянов”. Предвидени са посещения и на туристически обекти извън града, създаване на краеведски кътове в училища и детски градини, изложбени пана, свързани с историята на училището и историята на града, провеждане на състезание в навечерието на 3-ти март. Община Бургас ще предостави безплатно ученическите автобуси за пътуванията на групите по краезнание.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 24
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 32
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.

403 кг хероин задържаха при операция на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 20 Апр 2024
  • 53
Близо 403 кг хероин бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 350
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 448
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.