Предстоят масови ремонти в бургаския квартал Възраждане

Предстоят масови ремонти на улици в бургаския жк „Възраждане“ – комплексът, в който от години не са извършвани реконструкции на пътната мрежа и този, които има най-сериозен проблем както с паркирането, така и с достъпността на тротоарите.Това каза на първата постоянна комисия след едномесечната почивка на Общинския съвет зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска. Тя разкри кои са улиците в комплекса, които първи ще бъдат преобразени. Скоростта на тези дейности обаче ще зависи изцяло от активността на ВиК, тъй като политиката на администрацията е такава, че първо дружеството трябва да подмени подземните водопроводи и канализации и чак тогава да бъде извършван ремонт на настилката и тротоарите. Това е разумно решение с оглед на това, че няма да се налага вече ремонтирана улица да бъде отново разкопавана заради остарял, амортизиран или аварирал водопровод впоследствие. „ВиК вече приключиха своите дейности по ул. „Самуил“ и съответно това ще е нашият приоритет в следващите месеци. На следващ етап ще се работи по ул. „Патриарх Евтимий“ и „Шейново“. Те вероятно ще са готови до края на 2022 г.“, каза зам.-кметът Чанка Коралска. Тя бе помолена от председателя на Постоянната комисия по здравеопазване д-р Антонио Душепеев да коментира внесената от кмета Димитър Николов докладна във връзка с поемане на дълг за финансиране на проекта „Реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства по програма „Моят град – моят квартал“. За целта ще са необходими 5 млн.лв.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 122
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 133
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 115
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 153
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 107
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.