« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Предстоят масови ремонти в бургаския квартал Възраждане

Предстоят масови ремонти на улици в бургаския жк „Възраждане“ – комплексът, в който от години не са извършвани реконструкции на пътната мрежа и този, които има най-сериозен проблем както с паркирането, така и с достъпността на тротоарите.Това каза на първата постоянна комисия след едномесечната почивка на Общинския съвет зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска. Тя разкри кои са улиците в комплекса, които първи ще бъдат преобразени. Скоростта на тези дейности обаче ще зависи изцяло от активността на ВиК, тъй като политиката на администрацията е такава, че първо дружеството трябва да подмени подземните водопроводи и канализации и чак тогава да бъде извършван ремонт на настилката и тротоарите. Това е разумно решение с оглед на това, че няма да се налага вече ремонтирана улица да бъде отново разкопавана заради остарял, амортизиран или аварирал водопровод впоследствие. „ВиК вече приключиха своите дейности по ул. „Самуил“ и съответно това ще е нашият приоритет в следващите месеци. На следващ етап ще се работи по ул. „Патриарх Евтимий“ и „Шейново“. Те вероятно ще са готови до края на 2022 г.“, каза зам.-кметът Чанка Коралска. Тя бе помолена от председателя на Постоянната комисия по здравеопазване д-р Антонио Душепеев да коментира внесената от кмета Димитър Николов докладна във връзка с поемане на дълг за финансиране на проекта „Реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства по програма „Моят град – моят квартал“. За целта ще са необходими 5 млн.лв.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Учебната година по краезнание започна

 • 15 Окт 2021
 • 158
Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички детски градини в община Бургас. Новият предмет се изучава в първи и пети клас в училище и в 3 и 4 група в детските градини, където се реализира новата общинска програма „Моят град Бургас”.

„Изкуствен Интелект за Публични Политики“ и в Бургас

 • 15 Окт 2021
 • 128
Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“, финансиран по Програма „Хоризонт2020“.

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

 • 15 Окт 2021
 • 126
През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината.

Нов детски кът в квартал "Горно Езерово"

 • 14 Окт 2021
 • 4
 • 245
Община Бургас благоустрои пространството пред Народно читалище "Васил Левски 1937" в квартал „Горно Езерово“. За изпълнението на проекта тя привлече средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Безплатни прегледи за глаукома организира община Бургас

 • 13 Окт 2021
 • 5
 • 351
Община Бургас организира безплатни профилактични прегледи за възрастните хора за симптоми на очното заболяване глаукома. Новата профилактична кампания на общинската администрация е посветена на Световния ден на зрението – 13-ти октомври.