До края на годината Община Бургас ще свърже бизнес зона „Мадика“ с главния републикански път Бургас - „Ветрен“

Тази година в Бургас се изпълняват пет проекта със сертификати за инвестиции от клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Два от тях се реализират в местността „Мадика“, която през последните години се развива като една от перспективните малки бизнес зони в областния град. * На „Търговска Лига - Глобален аптечен център“ АД – за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък", където предстои да бъдат разкрити 200 работни места. * Вторият е за изграждане на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост. Инвестицията е на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Предвижда се строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности. „За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в зона „Мадика“, където отварят врати все повече нови обекти. Ще продължим да го правим и през следващите години.“, заяви кметът Димитър Николов. В момента тече изпълнението на проект за изграждане на улица, обслужваща предприятията в „Мадика“, както и болница „Сърце и мозък“. Вече е трасирано и изкопано нейното легло и започва прокарването на всички видове подземни комуникации. Община Бургас планира до края на годината да покрие с асфалт по-голямата част от новата улица – от болница „Сърце и мозък“ до главния републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“. Оттам ползвателите на тази бизнес зона ще имат връзка към АМ „Тракия“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 81
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 77
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 79
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.

Бургас отбелязва Тодоровден с атрактивни конни надскачания

  • 19 Мар 2024
  • 96
За поредна година празникът Тодоровден ще събере елитни коне и състезатели от Клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас, които ще се включат в традиционните кушии.

МТСП стартира програма за подкрепа на социални услуги на Българската православна църква

  • 19 Мар 2024
  • 78
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще подкрепи усилията на Българската православна църква (БПЦ) да предоставя качествени и ефективни социални услуги чрез Целева програма „Информираност, подкрепа и съпричастност“. Тя е с бюджет от 160 000 лв. и ще се финансира от Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ).